Leeuwin Zuri
Volledig scherm
Leeuwin Zuri © Reuters

Leeuwin bijt de vader van haar welpjes dood

Een leeuwin heeft in de Amerikaanse dierentuin Indianapolis Zoo de vader van haar drie welpen gedood. De 12-jarige leeuwin Zuri viel de twee jaar jongere Nyack aan. Het lukte het personeel van de dierentuin niet om Nyack te redden. Hij stierf aan verstikking.

De leeuwen woonden acht jaar in dezelfde ruimte en hadden samen drie welpjes. 

Het personeel van de dierentuin hoorde de leeuw uitzonderlijk hard brullen en was vervolgens snel ter plekke om de 12-jarige Zuri van Nyack te scheiden. Helaas lukte dat niet op tijd.

In een Facebook-post schrijft Inianapolis Zoo dat het personeel een “grondig onderzoek” gaat uitvoeren om te achterhalen wat er precies is gebeurd. ,,Nyack was een prachtige leeuw en hij zal heel erg gemist worden”, staat er verder in het bericht.

Indianapolis Zoo

Our Zoo family is sad to announce that 10-yr-old male African lion Nyack has died. Earlier this week he was injured during a physical incident with female lion Zuri. We will conduct a thorough review...

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.