Saskia Noort.
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort. © Shody Careman

Leg me uit wat ‘pro-life’ aan de nieuwe abortuswet in Texas is

ColumnSaskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster laat zich negatief uit over de invloed van rechts-populistische leiders als het gaat om vrouwenrechten. 

27 reacties

 • G.J. van de Graaf

  3 maanden geleden
  Helaas denken veel mannen dat ze het recht hebben en de plicht om te beslissen over het lichaam en het leven van de vrouw. En dat liefst onder het mom van een godsdienstig sausje. Zo gaan we weer terug naar de breinaalden op de keukentafel. Als de mannen voor een ongewenste zwangerschap moesten opdraaien, zouden ze anders reageren denk ik zo.
 • Marc Fahrner

  3 maanden geleden
  Ja, wij willen graag overal wat van vinden. Staan verbaal op de barricaden bij onrecht. En houden dat exact net zo lang vol tot een nieuwe iPhone wordt aangekondigd of Nederland Turkije verpulvert en misschien wel naar Qatar mag. Een voorbeeld? Wie hoor je nog over Wit-Rusland? Afghanistan vergaat het waarschijnlijk net zo. En de VS? Die had ik al afgeschreven als serieus land. Daar komt Trump met 3 jaar weer gewoon aan de macht.
 • P. R. Platenkamp

  3 maanden geleden
  In een samenleving, zelfs binnen een relatie, doen mensen elkaar onrecht aan. Per ongeluk, onbewust of zelfs expres. Pijn, beschadiging, leed, soms blijvend. Je kunt niet altijd verhaal halen. We kennen in nl geen eer- of bloedwraak. Gelukkig! Zelfs de rechter kan het leed niet niet terug draaien. Er is geen oplossing behalve het onrecht te dragen met steun van de mensen om je heen. Het kwaad met goed te vergelden, zoals Jezus ons voor gaat. De pijn zal langzaam verdwijnen, liefde zal groeien.
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  J,van Wijk Heel simpel. Ze willen het leven beschermen dat zichzelf niet kan verdedigen. Heeft niks met moraalridders te maken maar met respect voor het leven
 • Sjaak Roukema

  3 maanden geleden
  Weer een waardeloze column vanuit de Amsterdamse grachtengordel ( of Ibiza? ). Van Afghanistan via Texas en South Carolina eindigen we bij Qatar. Iedereen die niet meegaat met haar zienswijzen wordt weggezet als uiterst rechts en is het gevaar. Hopelijk wordt ze snel vervangen.