Halfgevulde Britse schappen afgelopen zomer door een personeelstekort.
Volledig scherm
Halfgevulde Britse schappen afgelopen zomer door een personeelstekort. © EPA

Lege schappen dreigen in Groot-Brittannië door plotseling CO₂-tekort

Britse diepvries- en vleesschappen dreigen leeg te raken door een tekort aan CO₂. Fabrikanten waarschuwen dat ze binnen enkele dagen geen voedselwaren meer kunnen leveren aan supermarkten en restaurants.

14 reacties

 • Rob Muller

  1 jaar geleden
  Gebrek aan CO2 is niet zo zeer aan de brexit te wijten, maar het personeelstekort…. Dat hadden ze kunnen, zelfs moeten voorzien. Wat dat betreft moeten de Engelozen maar op de blaren zitten.
 • Patrick Kozak

  1 jaar geleden
  Kan het VK geen Co² uit Australië of de VS importeren? Of uit Frankrijk! Kostprijs? 30 miljard Euro maar denk niet dat de Fransen de Ponden gaan weigeren.
 • Hans de Bruin

  1 jaar geleden
  @C.Berghuis; Er is veel gewaarschuwd voor Brexit en een gewaarschuwd mens telt voor 2. Helaas hebben ze het addertje onder het brexit gras niet ontdekt en hebben ze ook niet geleerd van hun fouten. Wie niet horen wil moet dan maar voelen en wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in. Dat is geen leedvermaak maar de huidige situatie in het VK. Maar ze hebben nu wel hun blauwe paspoorten en hun Imperial system terug maar dat heeft dan weer niets met EU wetgeving te maken H. de Bruin
 • jetse dijk

  1 jaar geleden
  Anoniem (Tony Levering) Nederland heeft geen handelsverdrag over co2 , als de Britten nou gewoon in de EU waren gebleven dan golden die handelsverdragen wel qua levering co2 , de Britten hebben zichzelf in de vingers gesneden met hun nationaal gevoel van zelfstandigheid, om verder te komen is samenwerking met andere landen binnen de EU broodnodig, maar ook daar buiten.
 • Paul Slinger

  1 jaar geleden
  P slinger Ja we moeten zo nodig co2 neutraal , hoe gaan we dit oplossen,minder of geen voedsel maar wel co2 neutraal
 1. Daar komen de tanks, maar komen ze op tijd? ‘Als Russen eerder toeslaan, heb je een serieus probleem’
  PREMIUM
  vijf vragen

  Daar komen de tanks, maar komen ze op tijd? ‘Als Russen eerder toeslaan, heb je een serieus probleem’

  Na maanden dubben en discussiëren besloten Duitsland en de VS, twee cruciale bondgenoten van Oekraïne, vandaag officieel tanks naar de frontlinie te sturen. Volgens experts zijn het er (nog) niet genoeg om de oorlog te beslissen, maar verschil kunnen de Abrams en Leopards wel degelijk maken. ‘Hiermee kun je op specifieke plekken een bres slaan in de Russische verdediging.’