Halfgevulde Britse schappen afgelopen zomer door een personeelstekort.
Volledig scherm
Halfgevulde Britse schappen afgelopen zomer door een personeelstekort. © EPA

Lege schappen dreigen in Groot-Brittannië door plotseling CO₂-tekort

Britse diepvries- en vleesschappen dreigen leeg te raken door een tekort aan CO₂. Fabrikanten waarschuwen dat ze binnen enkele dagen geen voedselwaren meer kunnen leveren aan supermarkten en restaurants.

15 reacties

 • Rob Muller

  4 maanden geleden
  Gebrek aan CO2 is niet zo zeer aan de brexit te wijten, maar het personeelstekort…. Dat hadden ze kunnen, zelfs moeten voorzien. Wat dat betreft moeten de Engelozen maar op de blaren zitten.
 • Patrick Kozak

  4 maanden geleden
  Kan het VK geen Co² uit Australië of de VS importeren? Of uit Frankrijk! Kostprijs? 30 miljard Euro maar denk niet dat de Fransen de Ponden gaan weigeren.
 • Hans de Bruin

  4 maanden geleden
  @C.Berghuis; Er is veel gewaarschuwd voor Brexit en een gewaarschuwd mens telt voor 2. Helaas hebben ze het addertje onder het brexit gras niet ontdekt en hebben ze ook niet geleerd van hun fouten. Wie niet horen wil moet dan maar voelen en wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in. Dat is geen leedvermaak maar de huidige situatie in het VK. Maar ze hebben nu wel hun blauwe paspoorten en hun Imperial system terug maar dat heeft dan weer niets met EU wetgeving te maken H. de Bruin
 • Marcel van Zelf

  4 maanden geleden
  Dat is het directe gevolg van de verlaagde uitstoot in Nederland denk ik? Als klein land kunnen we de wereld veranderen, blijkt maar weer. 😜
 • jetse dijk

  4 maanden geleden
  Anoniem (Tony Levering) Nederland heeft geen handelsverdrag over co2 , als de Britten nou gewoon in de EU waren gebleven dan golden die handelsverdragen wel qua levering co2 , de Britten hebben zichzelf in de vingers gesneden met hun nationaal gevoel van zelfstandigheid, om verder te komen is samenwerking met andere landen binnen de EU broodnodig, maar ook daar buiten.