Oekraïense militairen oefenen in het radioactieve gebied rondom de voormalige kerncentrale Tsjernobyl in de verlaten stad Pripjat, op vrijdag 2 februari 2022.
Volledig scherm
Oekraïense militairen oefenen in het radioactieve gebied rondom de voormalige kerncentrale Tsjernobyl in de verlaten stad Pripjat, op vrijdag 2 februari 2022. © AFP

Leger Oekraïne oefent in radioactief gebied Tsjernobyl

Oekraïense militairen oefenen in het radioactieve gebied rondom de voormalige kerncentrale Tsjernobyl. Aanleiding zijn de opgelopen spanningen met Rusland, dat steeds meer troepen naar de grens stuurt. Westerse landen vrezen dat Rusland Oekraïne binnenvalt. De exercitie is volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken de eerste grote militaire oefening in het afgesloten gebied.

  1. Frankrijk zucht onder vernietigende bosbranden: ‘Brand bij Bordeaux is een monster’
    met Video

    Frankrijk zucht onder vernieti­gen­de bosbranden: ‘Brand bij Bordeaux is een monster’

    Frankrijk blijft kampen met verwoestende bosbranden. Sinds begin dit jaar werd al meer dan 57.000 hectare natuurgebied in de as gelegd. Ook de weersomstandigheden maken het er niet gemakkelijker op. Zo bezorgen de aanhoudende hitte en droogte, die gepaard gaan met een warme en droge wind, de brandweer nog meer problemen. In het departement Gironde, waar de hevigste brand woedt, werden al meer dan 10.000 mensen geëvacueerd.