Volgens stafchef Michel Hofman heeft het leger concrete aanwijzingen gevonden van Russische inmenging.
Volledig scherm
Volgens stafchef Michel Hofman heeft het leger concrete aanwijzingen gevonden van Russische inmenging. © Belga/RV

Legerbaas België: bewijs inmenging Rusland rond militair Conings

Er zijn concrete bewijzen dat de vele complottheorieën rond de verdwijning en dood eerder dit jaar van de extreemrechtse Belgische militair Jürgen Conings afkomstig zijn van Russische internettrollen. Dat zegt de stafchef van het Belgische leger, Michel Hofman. 

7 reacties

 • Bertus van Heusden

  2 maanden geleden
  @Ton Dolfijn: Rusland heeft uiteraard wél belang bij destabilisering van W-Europa, tenminste voor een machtspoliticus en chauvinist als Poetin. Ook de wappies dragen een Russisch polsbandje in naam van de vrijheid…
 • Dreeke Janssen

  2 maanden geleden
  Belgisch leger faalt in begeleiding manschappen, maar de Russen zijn hier uiteraard weer schuldig aan ...
 • Ton Dolfijn

  2 maanden geleden
  Wie heeft het gedaan? Logisch Rusland...... Echter beter een goede buur dan vijand. Rusland heeft geen belang bij een ontwrichting van Belgie net zo min Belgie dat heeft met Rusland gelet op IS en andere extremistische Islamitische stromingen en dan hebben we het nog niet over China. Er zijn Russische trollen inderdaad net als Nederlandse en Amerikaanse enz enz. De Russische regering heeft hier niet zoveel mee te maken net als de Nederlandse en de Amerikaanse.
 • harm Directeur

  2 maanden geleden
  Is het ‘door Rusland’ of ‘door extremistische groeperingen uit Rusland.’ Dat is nogal een verschil. Onduidelijke titel vind u niet?
 • Eric du Bosc

  2 maanden geleden
  Als je als overheid iets wilt afdekken begin je gewoon over de Russen...
 1. Verdachte jager had militair Conings liever nooit gevonden: ‘Ik dreig al mijn spaargeld kwijt te raken’
  PREMIUM

  Verdachte jager had militair Conings liever nooit gevonden: ‘Ik dreig al mijn spaargeld kwijt te raken’

  Twee maanden na de vondst van Jürgen Conings lopen er twee onderzoeken tegen de jager die het lichaam van de militair vond: voor het vermeend verkopen van een filmpje en voor het illegaal bezit van wapens. De jager riskeert nu zijn vergunning en 120 wapens te verliezen, hoewel er volgens hem niets illegaals aan de hand is. ,,Al jaren komen hier politieagenten over de vloer, maar nu wil de gerechtelijke politie in Antwerpen blijkbaar wraak.”