Volledig scherm
Larry Hopkins. © AFP

Leider militie opgepakt die op eigen initiatief grens VS bewaakte

De politie de Verenigde Staten heeft de leider van een gewapende militie opgepakt die eigenhandig de grens met Mexico bewaakte en migranten tijdelijk vasthield. 

De groep opereerde in de buurt van Sunland Park in de Amerikaanse staat New Mexico. Daar zouden honderden migranten zijn tegengehouden door de gewapende bende die zichzelf United Constitutional Patriots noemt.

De 69-jarige Larry Hopkins, bekend onder de roepnaam Striker, noemde zichzelf de commandant van de groep. Hij is door de FBI aangehouden en wordt vervolgd voor onder meer wapenbezit. ,,Dit is een gevaarlijke misdadiger die geen wapens rond kinderen en gezinnen zou moeten hebben", aldus de hoofdaanklager van de staat New Mexico.

Over de acties van de burgerwacht is in de VS onlangs ophef ontstaan nadat op sociale media video's van de militie zijn geplaatst. Op de beelden is te zien hoe gewapende mannen de migranten die net de grens zijn overgestoken tegenhouden. De migranten, onder wie vrouwen en kinderen, moeten op de grond zitten, waarna ze worden overgedragen aan de grenspolitie.

  1. ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    Daar stonden ze dan op het kerkhof in Zuid-Dublin, de familie en vrienden van Shay Bradley. Voor het afscheid van een geweldige vader en opa. Voor die immer pijnlijke laatste groet. Voor een traan... maar ook een onverwachte lach. Want de lieve ‘papabeer’ had tot ieders verbazing nog een grap voorzien op zijn begrafenis zaterdag. Een geluidsopname waarin hij deed alsof hij het maar niks vond in die kist van hem. De video van zijn laatste frats gaat nu de hele wereld rond.