Grzegorz W.
Volledig scherm
Grzegorz W. © Videostill RTL.de

Levenslang voor Duitse ‘verpleger des doods’

Een Poolse thuisverpleger is in Duitsland veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord op drie patiënten alsook vier pogingen tot moord en het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel. De 38-jarige Grzegorz W., die aan suikerziekte lijdt, gaf zijn slachtoffers een overdosis insuline om ‘rust’ te hebben en hen te kunnen bestelen.  

 1. Twaalf jaar cel voor peutervader en spil in Duitse megamisbruikzaak

  Twaalf jaar cel voor peuterva­der en spil in Duitse megamis­bruik­zaak

  De hoofdverdachte in het Duitse kindermisbruikschandaal waarin vaders hun kinderen uitwisselden om zich daarna aan hen te vergrijpen, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar en tbs. De rechtbank in Keulen achtte bewezen dat Jörg L. (43) uit Bergisch Gladbach zijn nu 3-jarige dochter tientallen keren seksueel misbruikte, het misbruik fotografeerde of filmde en de opnames doorspeelde aan gelijkgestemde chatpartners.
 2. Observatieteam volgde Syriër die Duitser doodstak in Dresden, politiek verontwaardigd

  Observatie­team volgde Syriër die Duitser doodstak in Dresden, politiek verontwaar­digd

  De afgewezen asielzoeker uit Syrië (20) die twee weken geleden in Dresden zou hebben ingestoken op twee Duitse toeristen van wie er een overleed, werd gevolgd door een observatieteam. Dat maakten politie en justitie vanmiddag bekend. Het nieuws veroorzaakt politieke verontwaardiging en een discussie over de vraag of het drama voorkomen had kunnen worden en of het uitzettingsverbod herzien moet worden.
 3. Oud-president Obama vernietigend over Trump: Twitteren en televisie kijken lossen problemen niet op
  video

  Oud-president Obama vernieti­gend over Trump: Twitteren en televisie kijken lossen problemen niet op

  De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft zijn landgenoten opgeroepen om zoveel mogelijk vroegtijdig te gaan stemmen. Obama prees zijn voormalige vicepresident, Joe Biden, aan als iemand die opkomt voor de werkende Amerikanen en haalde hard uit naar zittend president Donald Trump. Die laatste is volgens Obama niet bereid ‘zich in te spannen voor het presidentiële ambt’.