Volledig scherm
© Thinkstock

Libisch tienermeisje door 'man' en broer in Duitsland bijna doodgestoken

De partner en broer van een zeventienjarig Libisch meisje hebben in Duitsland de jonge vrouw in haar eigen bed met messteken levensgevaarlijk verwond en beelden daarvan aan de nieuwe vriend van het slachtoffer gestuurd.

Volledig scherm
De dader maakte een filmpje van de aanslag op zijn zus en stak na afloop een sigaret op © Videostills

De mannen pleegden de moordaanslag omdat de zwangere tiener een vriend had en af wilde van het traditionele islamitische, maar niet wettelijk erkende, huwelijk met een 34-jarige Syriër, meldden Duitse media vandaag. De daders maakten video-opnamen van de aanval.

Na de steken werd, blijkens de beelden, rustig een sigaret gerookt. De moordaanslag gebeurde afgelopen dinsdag in Laupheim circa 80 kilometer ten zuidoosten van Stuttgart, in de regio Beieren. Over de toedracht werd in eerste instantie niets bekendgemaakt.

Het meisje werd thuis bij haar ouders in haar kamer met een mes aangevallen door de Syriër en haar twintigjarige broer. Ze raakte zo ernstig gewond dat ze vrijdag nog steeds niet kon worden verhoord, aldus de politie. Die heeft wel bevestigd dat ze inmiddels buiten levensgevaar is en dat de foetus overleeft.

De politie gaat ervan uit dat eerwraak het motief was. De betrokkenen zijn als vluchteling naar Duitsland gekomen. De broer is bij de Duitse justitie bekend als extremist en zat tot maandag vast op verdenking van het helpen bij het plegen van een bomaanslag. Hij en de Syrische partner zijn op de vlucht geslagen, maar konden snel opgepakt worden. Beiden zitten vast.