Maeve (linksboven) en haar drie kinderen, waaronder ook Gideon.
Volledig scherm
Maeve (linksboven) en haar drie kinderen, waaronder ook Gideon. © AP

Lichaam achterkleinzoon Robert Kennedy gevonden

Duikers hebben woensdag het lichaam gevonden van de 8-jarige Gideon McKean, een achterkleinzoon van de Amerikaanse oud-senator Robert F. Kennedy. Dat heeft de politie medegedeeld. 

De jongen werd aangetroffen op enkele honderden meters van de plek waar maandag het lichaam van zijn moeder, Maeve Kennedy McKean, uit het water werd gehaald. Beiden werden na een kano-ongeluk vorige week donderdag vermist.

De McKeans, die deel uitmaken van de legendarische Kennedy-familie in de Verenigde Staten, waren vanwege de coronapandemie vanuit de hoofdstad Washington naar een huis van de familie in Chesapeake Bay afgereisd, een baai die uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Volgens de man van McKean, David, zouden de kinderen daar meer ruimte hebben. De 41-jarige moeder en zoon keerden donderdag niet terug naar huis nadat ze in een kano een bal uit de baai hadden geprobeerd te halen. ,,Ze stapten in een kano, gewoon om de bal terug te halen. En werden op de een of andere manier door de wind of het getij de open baai ingeduwd", schreef David op Facebook.

De omgekeerde kano werd die donderdagavond rond 19.00 uur (lokale tijd) teruggevonden. Sindsdien zochten reddingswerkers dagenlang naar het duo.