Volledig scherm
Secretaris-generaal Ahmed Aboul Gheit van de Arabische Liga tijdens het spoedoverleg van ministers van Buitenlandse Zaken van de 22 lidstaten in de Egyptische hoofdstad Caïro. © AFP

Liga vraagt VS om besluit Jeruzalem te herzien

De Arabische Liga heeft de Verenigde Staten gevraagd het presidentiële besluit om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël te herzien. Volgens een gezamenlijke verklaring afgelopen nacht ,,is het Amerikaanse besluit over Jeruzalem een schending van het internationale recht.''

Ook denken de landen dat het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem geweld in de regio zal uitlokken. De organisatie van 22 landen besprak mogelijkheden om de VS met sancties onder druk te zetten. 

'Maatregelen en sancties'

Libanon riep de conferentie op maatregelen te overwegen om te voorkomen dat de Amerikaanse ambassade verhuist naar Jeruzalem. ,,Te beginnen met diplomatieke en politieke maatregelen, gevolgd door economische en financiële sancties.'' De Palestijnse minister Riyad al-Maliki wil dat de VN-Veiligheidsraad zich in een resolutie uitspreekt over het besluit van Trump.

  1. In Mexico gearresteerde zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    In Mexico gearres­teer­de zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, is gearresteerd en kort daarop weer vrijgelaten in de plaats Culiacán. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten bekendgemaakt. Ovidio zou een belangrijk lid zijn van het Sinaloakartel, dat voorheen gerund werd door zijn vader. Hij wordt verdacht van het vervoeren van cocaïne, marihuana en amfetaminen en zijn vrijgelaten ‘om levens te sparen’, aldus de Mexicaanse minister van Veiligheid.