Volledig scherm
Hank Idsinga van de politie van Toronto tijdens een persconferentie maandag. © AP

Lijst doden op conto Canadese seriemoordenaar groeit nog steeds

Minder dan een week nadat hij werd beschuldigd van een zevende moord, is er alweer een achtste slachtoffer aan de dodenlijst van de vermeende Canadese seriemoordenaar Bruce McArthur gevoegd.

Het slachtoffer kon afgelopen donderdag worden geïdentificeerd als de 37-jarige Kirushna Kumar Kanagaratnam. De politie van Toronto nam hiervoor een zeer uitzonderlijke stap: omdat ze niet wist wie de dode man was, gaf ze een ​​foto vrij die na zijn dood was genomen.

De 66-jarige McArthur wordt ervan beschuldigd Kanagaratnam ergens tussen 3 september en 14 december 2015 om het leven te hebben gebracht. Hoe de twee elkaar kenden is nog onbekend. Tot dusver lijkt de man niet, zoals zijn andere zeven slachtoffers, aan de Gay Village van Toronto gelinkt te kunnen worden. Wel heeft hij, zoals de meeste anderen, een immigrantenachtergrond.

Kanagaratnam arriveerde in 2010 in Canada vanuit Sri Lanka en woonde in Scarborough, zo vertelde rechercheur Hank Idsinga maandagochtend aan verslaggevers. Hij had geen directe familie in Canada en was niet als vermist opgegeven, aldus de Globe and Mail.

Volledig scherm
Bruce McArthur in de rechtszaal. © AP

Lichamen in tuin gevonden

McArthur werd in januari gearresteerd op verdenking van diverse moorden die hij tussen 2010 en 2017 zou hebben gepleegd. De resten van de tot nu toe gevonden lichamen werden teruggevonden in de tuin van een ouder echtpaar waar de tuinman zijn materialen bewaarde.

De politie heeft na grote kritiek uit de homogemeenschap, nog zo'n 15 oude moordzaken heropend die mogelijk aan McArthur kunnen worden gelinkt. Volgens die gemeenschap deed de politie in eerste instantie nauwelijks iets toen er melding werd gemaakt van de verdwijning van Selim Esen en Andrew Kinsman. 

Pas toen begin dit jaar bekend werd dat McArthur en Kinsman een seksrelatie hadden, raakte de zaak in een stroomversnelling. Daarna werd ook bewijsmateriaal gevonden dat de tuinman in verband bracht met de verdwijning van Esen en volgden de andere slachtoffers.