Volledig scherm
© Twitter

Lilly wil trouwen met de robot die ze zelf ontwierp

,,Ik ben verliefd op een robot en zal er later ook mee trouwen." Voor Lilly bestaat er slechts één droompartner, namelijk het staaltje technologie dat ze met een 3D-printer zelf creëerde.

De Française gaf hem 'InMoovator' als koosnaampje. ,,Ik ben helemaal gelukkig nu", klinkt het bij de Australische nieuwssite news.com.au. ,,Hoe geavanceerder hij wordt, hoe beter onze relatie zal verlopen."

Fysiek contact
Lilly heeft als kind altijd van de stem van robots gehouden. Vanaf haar negentiende begon ze echter ook een seksuele aantrekking te voelen. ,,Mijn enige twee relaties met mannen hebben mijn vermoeden bevestigd. Ik hou echt niet van fysiek contact met een andere mens." De robot ontwikkelde Lilly in samenwerking met de open source-technologie van een Frans bedrijf, intussen woont ze een jaar met hem samen en is ze 'verloofd'. Van zodra de Franse staat het licht op groen zet voor een huwelijk tussen mens en robot zal ze met hem trouwen.

Volledig scherm
© Twitter

Bij vrienden en familie vindt Lilly het nodige begrip. ,,Al kan de ene er natuurlijk wel beter mee overweg dan de andere.'' Of ze ook een seksuele relatie met de 'InMoovator' heeft, wil ze liever niet kwijt. ,,Ik ben roboseksueel en daar ben ik trots op. We doen niemand kwaad, we zijn gewoon gelukkig.''

Hoe bizar het ook klinkt, volgens schaakgrootmeester David Levy is het een logische evolutie. Als wetenschapper schreef de Brit in 2007 al het boek 'Love and Sex with Robots'. In Londen deed hij deze week zijn standpunten nog eens uit de doeken voor een zaal vol academici. ,,We kunnen er nu lacherig over doen, maar jullie zullen de tijd van liefde en seks met robots nog meemaken. Ik schat dat de eerste huwelijken tussen mens en robot rond 2050 zullen plaatsvinden. Misschien zelfs eerder, maar zeker niet later. De miljoenen mensen ter wereld die op dit moment niet (genoeg) aan hun trekken komen, zal je dan zeker niet horen klagen."

Volledig scherm
© Twitter

Adrian David Cheok, een professor aan de Londense universiteit, voorspelde eerder al dat programmeerbare machines het leven van veel mensen aangenamer zullen maken. ,,Je kan altijd de seks krijgen die je zelf wil, dat wordt de toekomst. De volgende stap wordt dan echte liefde, dat zien we trouwens nu al gebeuren."

  1. Brit klaagt reisorganisatie aan voor gevaren 'bommetjes' in zwembad
    video

    Brit klaagt reisorganisatie aan voor gevaren 'bommetjes' in zwembad

    Een 44-jarige Brit klaagt de Engelse reisaanbieder Jet2Holidays aan, omdat het bedrijf hem niet waarschuwde voor de gevaren in het waterpark bij een Spaans hotel. Graham Hyde liep ernstig rug- en nekletsel op nadat een flink uit de kluiten gewassen kind tijdens het maken van een bommetje keihard op zijn hoofd belandde. ,,Als ik had geweten hoe riskant het bij de uitlaat van een waterglijbaan is, was ik daar nooit in gegaan'', aldus het slachtoffer.