Het Oekraïense leger beschikt sinds een paar jaar ook over Bayraktar-drones. Hier wordt er een exemplaar getoond tijdens een militaire parade in Kiev, vorig jaar augustus.
Volledig scherm
Het Oekraïense leger beschikt sinds een paar jaar ook over Bayraktar-drones. Hier wordt er een exemplaar getoond tijdens een militaire parade in Kiev, vorig jaar augustus. © Reuters

Litouwse internetzender zamelt 5 miljoen euro in onder kijkers zodat Oekraïne ‘killerdrone’ kan kopen

Een opvallende actie in Litouwen: inwoners van deze Baltische staat hebben in vier dagen tijd bijna 5 miljoen euro ingezameld om een geavanceerde militaire drone te kopen die Oekraïne kan gebruiken in de oorlog tegen Rusland. Het gaat om een Turkse Bayraktar-TB2-drone.

29 reacties

 • Jeroen Velzen

  3 weken geleden
  De redactie mag trots zijn met al die Russische trollen hier. Ik zou zeggen kijk eens naar de Russische media en je bent meteen genezen. Die zeggen al maanden dat er een oorlog gaat komen met ons. Stoppen we de Russen niet in Oekraïne, dan mogen we het zodadelijk in Polen en de Baltische staten gaan doen. Het mooie is en blijft dat het zogenaamde machtige Rusland door een veel kleiner en slechter bewapend leger is vernederd.
 • Ricardo Vane

  4 weken geleden
  Voor de kosten voor die killerdrone kan je heel veel gezinnen in armoede helpen. Maar goed, oorlog en armoede is natuurlijk een superheerlijk verdienmodel voor de hoge heren. Walgelijk hoe de maatschappij is gebaseerd op macht en geld.
 • M Waarhold

  4 weken geleden
  @Peter van Wermeskerk ik kan u vertellen dat een heel groot deel van Litouwen bestaat uit Russische én Westerse sympathisanten en dat de president ook niet anders heeft gedaan dan provoceren naar de Russen. Een heel groot deel van de jongeren heeft Rusland verkozen boven het Westen, dankzij die provocaties omdat de Russische kant een langere overlevingskans bied. Ook hier zit het heel anders in elkaar dan dat men denkt.
 • Eric Boule

  4 weken geleden
  Slaapt Ukraineleiding?Ukraine wilde altijd NAVOlid worden.Navo heeft geweigerd,ze waren niet rijp.Daarna=oorlog gestart.Ook heeft NAVO geweigerd over Ukraine-neutraliteitsstatus teonderhandelen.Ukraine=tot oorlog veroordeeld,zonder NAVOverdediging.Levering v oude wapens heeft enkel maar schade+slachtoffers verhoogd.Paar milliard Euro totnu beloofd zijn fooien vergeleken m echte schade,totnogtoe 3.000/5.000 milliard Euro.Daarom moet Oekraine schadevergoeding claimen voor internationaal gerecht
 • Peter Rykmans

  4 weken geleden
  @Renate Buisson. Heel simpel, we zien massa slachten en genocide van Oekrainers burgerbevolking door Russische soldaten live op televisie, op elke netwerk van Al Jazeera tot BBC, van EuroNews tot CNN. Twijfel is onmogelijk dat 'Poetin and his henchmen' een barbaars groep moordenaars zijn die eigen land Rusland van de afgrond laat storten. Rusland krijgt ereplekje in rijtje terroristische staten met Iran, Noord Korea, Syrie, etc. Oligarchen op superjachten nu maar genieten in Siberische Rivera.👌
 1. Bijna 20 migranten omgekomen bij bestorming Spaanse enclave Melilla

  Bijna 20 migranten omgekomen bij bestorming Spaanse enclave Melilla

  Achttien Afrikaanse migranten zijn bezweken aan verwondingen die ze hadden opgelopen bij de bestorming van de grenshekken in de Spaanse enclave Melilla in Marokko. Dat zeggen de autoriteiten in de Marokkaanse grensstad Nador. Eerder hadden die vijf doden gemeld. Bijna tachtig andere migranten en ongeveer 140 agenten en andere veiligheidsmedewerkers raakten gewond. Het meeste veiligheidspersoneel raakte gewond bij de pogingen de migranten tegen te houden, aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.