LIVE | Al 3 miljoen opgehaald voor Limburg op Giro 777, hevige overstromingen in Oost-Duitsland

Het dodental door het verwoestende noodweer in het westen van Europa is de 165 voorbij. Er kwamen in Duitsland zeker 141 mensen om het leven. In België hebben de autoriteiten melding gemaakt van de dood van 27 slachtoffers. Naar verwachting lopen deze aantallen in beide landen op, vanwege de vele vermissingen. Via Giro 777 is inmiddels meer dan drie miljoen euro opgehaald voor Limburg. En nu kampt Oostenrijk met enorme wateroverlast. Ten zuiden van Salzburg lopen straten in Hallein onder. Let op: dit liveblog is gesloten. Het nieuwe liveblog vind je hier.

88 reacties

 • A. Bronneberg

  12 maanden geleden
  En nog iets. Er is een verschil tussen God kennen (en relatie met hem onderhouden) en over God discussiëren. God is niet te vinden in discussie maar in de helpende hand naar je medemens toe. Volop God!
 • A. Bronneberg

  12 maanden geleden
  Wat betreft God: Hij bestaat en ik ben blij dat ik Zijn kind ben. Ik woon in Limburg en moest 2 dagen geleden al evacueren en zit nog steeds geëvacueerd. Het is nu zondagmorgen (nacht) half 4 en ik heb al 2 nachten niet geslapen, ik bid en ik dank God dat ik nog leef en dat ik zo goed ben opgevangen. Dus mensen alstublieft, nu even geen discussies over God of god(en), maar ben goed voor je medemens.
 • Leny van der Ham

  12 maanden geleden
  Het is verschrikkelijk wat er gaande is. Je zou je huis en haard maar verliezen door het water. Wat ik ook graag zou willen weten,hoe is het met de huisdieren. Mensen worden gered wat heel fijn is,ik zie geen enkel huisdier,waar zijn ze.
 • Tom Vermeulen

  12 maanden geleden
  De doden, de verwoestingen. Ze zijn onacceptabel. Met al ons technisch vernuft hebben wij dit niet kunnen voorkomen. 1953 leidde tot de Deltawerken. Na de overstromingen van de 90-er jaren in Limburg hebben we de handen uit de mouwen gestoken. Maar het is niet genoeg gebleken. De natuur is niet aanspreekbaar, wij mensen wel. Er moet hard gewerkt worden aan een masterplan door en voor de getroffen landen. Dit mag nooit meer gebeuren.
 • Evert Bosch

  12 maanden geleden
  Kunnen de schandpalen weer in ere hersteld worden voor die zogenaamde beveiligers die zogenaamd komen helpen en ondertussen de gedupeerden bestelen.