LIVE | Bijleveld: evacuatie mensen uit Kaboel voor 31 augustus ‘niet reëel’

Het Kremlin heeft de terroristische aanslag bij het vliegveld van Kabul fel veroordeeld en vreest dat extremisten munt slaan uit de chaos in Afghanistan. Moskou vreest dat jihadisten vanuit Afghanistan voormalige Sovjetrepublieken en de Russische Kaukasus bedreigen. De huidige machthebbers in Afghanistan, de Taliban, zijn door de Russische regering op een lijst van terroristische organisaties gezet naar aanleiding van terrorisme in Tsjetsjenië. Dit liveblog is gesloten. Je vindt het nieuwe blog hier.

141 reacties

 • Reuvers

  1 jaar geleden
  Stop met het bemoeien van alle buitenlandse politiek en om militair ingrijpen. Er komt alleen maar ellende van. Het is alsof politieke en militaire leiders niet van het verleden willen leren. Er komt meer ellende achterweg dan dat er vrede word bereikt. Onze (Nederlandse) politieke leiders hebben absoluut geen zicht op de snelle buitenlandse ontwikkeling. Ook zijn wij een druppel op het grote wereldgebeuren en bepalen leiders van grote wereldmachten wat er gebeurd, Kaag maakt een denkfout!
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Het word tijd dat er vrede komt. Dit kan niet met wapens.dat doen mensen al duizenden jaren daar komt nooit vrede mee.dat bewijs is er al lang .de bijbel zacht niet voor niets. Gij zult niet doden toch ?wat ,over blijft is elkaar lief hebben. En uitpraten. H Hirsch.
 • van der Bas

  1 jaar geleden
  Frankrijk was in april al hun evacuatie aan het plannen. De NLse ambassade daar heeft 5 augustus aangegeven: om het land vanwege de rap verslechterende veiligheidssituatie zo snel mogelijk te verlaten. Wel gewoon op familiebezoek gaan. Stroperig handelen van de overheid om mensen zoals de tolken naar veiligheid te halen. We laten weer onze veteranen vallen. Heb je daar gediend? Lekker zooitje hebben jullie achtergelaten. Onze militairen worden erop aangekeken. Niets geleerd van het verleden.
 • Willem Duyvis

  1 jaar geleden
  Onze "regering" heeft een record aan blunders/fouten gemaakt in hun regeer periode, en die zelfde incapabele mensen mogen nu een nieuwe regering vormen die waarschijnlijk weer in dezelfde valkuil vallen! Van af het moment dat J. Biden de terugtrekking, de enige juiste oplossing aangezien het in 20 jaar teveel levens/energie /geld gekost heeft en bijna niets heeft opgeleverd, bekendmaakte direct in actie moeten komen. Maar Rutte en Co zijn beter in reactief reageren en maken van mooie excuses :-(
 • Simon de Jong

  1 jaar geleden
  Het is een afgedraaide plaat. We zijn overvallen door de snelle ontwikkelingen. Bij het kamerdebat voor de uitzending is gesproken over de exit strategie, ook voor Afgehanen die zouden samenwerken met de Nederlanders. Die was eral volgens het toenmalige kabinet. Dit debat was jaren geleden. Dus geen geklungel, maar slecht werkgeverschap. Ben benieuwd wie verantwoordelijkheid neemt. Overigens deze ontwikkeling was te voorzien toen Amerika aankondigde zich terug te trekken.
 1. Tennisser Nick Kyrgios bekent schuld: ex-vriendin mishandeld tijdens een ruzie

  Tennisser Nick Kyrgios bekent schuld: ex-vrien­din mishandeld tijdens een ruzie

  De Australische tennisser Nick Kyrgios heeft bekend dat hij begin 2021 zijn toenmalige vriendin heeft mishandeld, maar het levert hem desondanks geen straf op. Tijdens een rechtszitting in de Australische hoofdstad Canberra gaf Kyrgios toe dat hij zijn ex-vriendin Chiara Passari ruim twee jaar geleden tijdens een ruzie op de grond had geduwd. De aanklacht van mishandeling die de vrouw had ingediend, werd daarop verworpen door de rechter.