LIVE | Bijleveld: ‘onbegrijpelijk’ dat Afghanen terug zijn gegaan; Afghaanse YouTuber gedood

videoDemissionair minister Ank Bijleveld (Defensie) vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat naar Nederland gevluchte Afghanen terug zijn gegaan naar hun geboorteland. Tijdens de evacuatie werd het kabinet verrast door het grote aantal Nederlanders dat in Afghanistan verbleef ondanks een negatief reisadvies. De Afghaanse luchtvaartmaatschappij Ariana heeft aangekondigd weer te vliegen, ook zijn er vluchten met hulpgoederen en medicijnen onderweg naar Mazar-i-Sharif en Kandahar, meldt de VN. Volg de laatste ontwikkelingen in deze liveblog. Het vorige blog kun je hier teruglezen.

61 reacties

 • Astrid Prins

  8 maanden geleden
  Voorwaarde van een verblijfsvergunning is dat ze niet meer terugkeren naar hun geboorteland. Ze hebben die voorwaarde geschonden dus denaturaliseren. Als ik de voorwaarde van mijn hypotheek acte schend wordt m'n huis verkocht. Actie/reactie
 • Anoniem

  8 maanden geleden
  John Huigen, Het is al jaren duidelijk dat mevrouw Ank Bijleveld ongeschikt is voor haar functie, zij maakt er een zooitje van.Het is te gek voor woorden dat deze mevrouw nog mag blijven zitten. Afghanen gaan naar rechter en eisen dat hele families naar Nederland komen. Als dit lukt met de hijgerige advocaten die klaarstaan is het hek van de dam. Gaan we naar meer dan 10.000 erbij.
 • Johann de Witt

  8 maanden geleden
  Mijns inziens is het erg eenvoudig: Alles wat statushouder is en naar Afghanistan is afgereisd, anders dan in opdracht van de regering, direct de status weer afnemen en verder in hun sop gaar laten koken. Geen geld meer aan verspillen, dat is al genoeg gedaan. En kijk wat je er voor terugkrijgt?
 • Carel van de Vrede

  8 maanden geleden
  Onbegrijpelijk ja! Maar dit deden gevluchte Tamil, Eritreer, Somalier, Ethiopiërs, Iraki, Syriër, Nigerianen, Sudanezen ook al. Dit is al tientallen jaren bekend.
 • Anoniem

  8 maanden geleden
  Nederland: het land dat zichzelf weggaf. D. Wijnands