Personeel in het Maasstad Ziekenhuis zingt elkaar toe.
Volledig scherm
Personeel in het Maasstad Ziekenhuis zingt elkaar toe. © Videostill

Liverpool-trainer Klopp: ‘Ik moest meteen huilen bij zien van zingend Nederlands zorgpersoneel’

Toen Liverpool-trainer Jürgen Klopp de beelden voorbij zag komen van het zorgpersoneel in het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis dat elkaar de klassieker You’ll Never Walk Alone toezong, brak hij meteen. ‘Ik moest meteen huilen. Het is ongelooflijk. Maar het laat alles zien: deze mensen werken niet alleen keihard, maar ze doen dat ook met zo'n ongelooflijk goede energie’.

Liverpool-trainer Jürgen Klopp.
Volledig scherm
Liverpool-trainer Jürgen Klopp. © BSR Agency

Dat zegt de 52-jarige succestrainer in een lang interview op de website van zijn club. De Duitser zag het vorige week opgenomen filmpje twee dagen geleden voorbij komen. Op de beelden is te zien hoe de zorgmedewerkers van het ziekenhuis elkaar op een wel heel bijzondere manier een hart onder de riem staken: door samen de klassieker You’ll Never Walk Alone te zingen. Door de quarantainemaatregelen werden ze door een deur van elkaar gescheiden, maar dat maakte de sfeer er niet minder om. 

De beelden van het zingende personeel gingen de wereld over. Het lied You Never Walk Alone is bekend in vele voetbalstadions, en vooral in dat van Liverpool waar de fans het als ‘volkslied’ hebben geadopteerd.

,,Het ziekenhuispersoneel is eraan gewend anderen te helpen, maar wij moeten daar ook aan gaan wennen”, zegt Klopp. ,,Normaal gesproken houden we ons met onze eigen problemen bezig. Maar zij helpen dag in dag uit andere mensen. Ze brengen zichzelf daarmee in gevaar, omdat ze zieke en gehandicapte mensen helpen. Ik kan ze dus niet genoeg bewonderen en hun werk waarderen.’’

Met die boodschap sluit Klopp aan bij het filmpje dat Liverpool twee dagen geleden via Twitter verspreidde. Daarin is te zien hoe de trainer en zijn spelers het zorgpersoneel bedanken voor hun inspanningen in het bestrijden van de coronacrisis. 

De Premier League ligt net als vele andere voetbalcompetities momenteel stil. Liverpool staat daarin bovenaan. Onlangs besloten de Engelse voetbalclubs unaniem om het seizoen op enig moment uit te spelen. Desnoods in september of oktober.

Liverpool FC on Twitter

To all the health care workers around the world. A little message from us to you... ❤️ https://t.co/1EuwvAdSSa

Bekijk hier alle video's over het coronavirus: