Liz Truss stapt na zes weken op als premier van Groot-Brittannië

met videoDe Britse premier Liz Truss treedt af. Dat heeft ze zojuist bekendgemaakt tijdens een statement voor de ambtswoning aan Downing Street 10. Ze voelt niet langer de steun die een premier nodig heeft. Ze was zes weken premier, maar is in zeer korte tijd zwaar onder vuur komen te liggen door mislukte plannen om de economie te hervormen.

69 reacties

 • S. van Beijnum

  3 maanden geleden
  @Andre Eggerding: Stelt u eens voor dat België even besluit een deel van NL in te nemen en belooft de Randstad niet te koloniseren, maar ze doen het toch. Vindt u de Randstedelingen die de Belgen eruit willen knallen dan aanslagplegers?
 • Mackenzie

  3 maanden geleden
  Krijgt ze wel een goede WW uitkering?
 • jan van Blitterswijk

  3 maanden geleden
  @ Roel de Lange, Zelenski is een marionet van de VS. De VS zijn geen altruïsten. Voor wat hoort wat. De geschiedenis zal uitwijzen welk een prijskaartje er aan de VS (NAVO) steun zal komen te hangen. Zelenski, omringt met een SAS-lijfwacht verkoopt z’n land en volk aan Amerikaanse investeerders die met het kwijl druipend uit de mondhoeken zien hoe dat mooie land naar de klote gaat. De wederopbouw brengt EU-geld in hún laatje. Eventuele Russische herstelbetalingen vloeien ook hún richting uit.
 • J.C. Kattestaart

  3 maanden geleden
  Wie word de volgende die het schavot mag betreden.Of het zinkende schip mag redden.
 • Eric Boule

  3 maanden geleden
  Veel geschreeuw+weinig wol