De extreemrechtse Stephan E. (45) geldt als hoofdverdachte van de moord op CDU-politicus Walter Lübcke, in juni vorig jaar bij Kassel.
Volledig scherm
PREMIUM
De extreemrechtse Stephan E. (45) geldt als hoofdverdachte van de moord op CDU-politicus Walter Lübcke, in juni vorig jaar bij Kassel. © EPA

Lokale politici steeds vaker aangevallen en bedreigd in Duitsland, vooral door extremisten

Lokale politici en bestuurders worden in Duitsland steeds vaker geconfronteerd met agressie, bedreigingen en andere strafbare feiten. Vooral in het oosten en noordwesten van Duitsland is sprake van een zorgwekkende toename. Voor twee  burgemeesters was de situatie zo ondraaglijk dat ze hun ambtsketen onlangs aan de wilgen hingen.

 1. Donald Trump: Coronavaccin zou ‘Trumpcine’ moeten heten

  Donald Trump: Coronavac­cin zou ‘Trumpcine’ moeten heten

  De Amerikaanse oud-president Donald Trump vindt dat er een coronavaccin naar hem vernoemd zou moeten zijn. Dat heeft hij gezegd bij een speech voor de Republikeinse partijtop, die te gast was in zijn resort Mar-a-Lago. Trump herhaalde daar zijn onbewezen claims over fraude bij de presidentsverkiezingen in november en haalde nog eens flink uit naar de machtigste Republikein in de Senaat, Mitch McConnell, aldus The Washington Post.
 2. Grote zorgen om dreigende stop coronavaccinatie in armste landen
  PREMIUM

  Grote zorgen om dreigende stop coronavac­ci­na­tie in armste landen

  In maar liefst zestig landen, waaronder enkele van de allerarmste ter wereld, dreigt de vaccinatie tegen het coronavirus de komende dagen stil te vallen. COVAX - het wereldwijde samenwerkingsinitiatief om vaccins te leveren aan financieel zwakkere landen die zelf niet de slagkracht hebben om met vaccinproducenten te onderhandelen over de schaarse voorraden - heeft de afgelopen week slechts een beperkt aantal doses naar lage-inkomenslanden kunnen sturen.
 1. Bruls: Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen
  Play

  Bruls: Kabinet zal iets van risico moeten gaan nemen

 2. Dit was Nederland vandaag: maandag 12 april
  Play

  Dit was Nederland vandaag: maandag 12 april