Londen in de ban van 'mysterieus gedicht'

Londenaren zijn geraakt door een anoniem gedicht dat in een bar werd opgehangen en massaal mensen opvrolijkt. Ronnie Joice spotte het gedicht aan de muur van een bar in Noord-Londen en het blijkt geschreven door een scholier uit New York.

Op het oog lijkt het gewoon een a4-tje met poëzie te zijn. Pas als je het gedicht hebt uitgelezen valt op hoe bijzonder de tekst is. Als je het verhaaltje hebt gelezen moet je het namelijks eens van onder naar boven teruglezen. Ronnie plaatste een foto van het 'mysterieuze gedicht' op Twitter.

Scholiere
Al snel bleek dat het gedicht ook op internet staat en de auteur Chanie Gorkin uit New York is. Ze zit op de middelbare school. Engelsen zijn verrast dat zo'n jong meisje al zo'n indrukwekkend gedicht kan maken. De moeder van Chanie bevestigde aan een Amerikaanse nieuwszender dat haar dochter het gedicht schreef. Het meisje is nu op zomerkamp dus kan niet reageren op alle aandacht.

Dit artikel is ook verstuurd via WhatsApp. Wil je op WhatsApp ook nieuws ontvangen van AD? Stuur AD AAN naar 06 11568540. (Afmelden kan door AD UIT te sturen).

  1. Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmingen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmin­gen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    De Nepalese sherpa Kami Rita heeft deze week voor de 24ste keer in zijn leven de top van de Mount Everest bereikt. Bij terugkomst op het vliegveld van hoofdstad Kathmandu werd hij gisteren dan ook met muziek en vlaggen onthaald door familie, vrienden en fans. Het betekende in die zin - en voor zover dat mogelijk is - een feestelijk einde van een verder dodelijke week op de hoogste berg ter wereld.