Tamika Palmer, de moeder van Breonna Taylor, tijdens de persconferentie over de schikking van de zaak, vandaag in Louisville, Kentucky.
Volledig scherm
Tamika Palmer, de moeder van Breonna Taylor, tijdens de persconferentie over de schikking van de zaak, vandaag in Louisville, Kentucky. © REUTERS

Louisville betaalt familie van in slaap doodgeschoten zwarte vrouw 12 miljoen

De familie van de 26-jarige zwarte Breonna Taylor, die in maart door de politie werd doodgeschoten in haar huis in Louisville in de Amerikaanse staat Kentucky, kan rekenen op een forse schadevergoeding. De stad schikt de civiele zaak voor een recordbedrag van 12 miljoen dollar (ruim 10 miljoen euro), meldde The New York Times als eerste. 

  1. Progressieve Amerikaanse opperrechter en voorvechter vrouwenrechten Bader Ginsburg (87) overleden
    UPDATE/VIDEO

    Progressie­ve Amerikaan­se opperrech­ter en voorvech­ter vrouwen­rech­ten Bader Ginsburg (87) overleden

    In haar huis in Washington is de Amerikaanse progressieve opperrechter Ruth Bader Ginsburg (87) overleden. Dat heeft het hooggerechtshof in de VS vrijdagavond bekendgemaakt. Het overlijden van de oudste rechter van het hoogste Amerikaanse rechtscollege biedt president Donald Trump de mogelijkheid een conservatieve rechter te benoemen. Oud-president Barack Obama vindt dat tot na de presidentsverkiezing moet worden gewacht met het benoemen van een opvolger.