Barack Obama
Volledig scherm
Barack Obama © AP

Lucht tussen 'klootzak' Obama en Duterte geklaard

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag toch zijn Filipijnse ambtgenoot Rodrigo Duterte gesproken. Het Filipijnse ministerie van Buitenlandse Zaken denkt dat de lucht tussen de twee is geklaard en Obama Duterte niet meer kwalijk neemt dat die hem onlangs voor 'klootzak' uitmaakte.

Duterte
Volledig scherm
Duterte © REUTERS

De twee presidenten maakten een praatje toen ze voor een galadiner op de ASEAN-top in Laos wachten om aan tafel te gaan, liet het ministerie weten.

Hoerenzoon
Obama zegde hun officiële afspraak eerder af omdat Duterte had verklaard dat hij een klootzak zou zijn als hij de Filipijnse president de les zou lezen over diens keiharde aanpak van drugshandelaren en drugsgebruikers.

,,Hij moet mij met respect behandelen en mij geen vragen stellen over mensenrechten." Duterte zou in dat geval de Amerikaanse president uitschelden.

'Ik denk dat ze de plooien hebben kunnen gladstrijken', tekende de Filipijnse krant de Philippine Daily Inquirer op uit de mond van een woordvoerder van Buitenlandse Zaken.

 1. Bewondering voor de paus, die met Pasen de kracht van de eenzaamheid laat zien
  PREMIUM
  DAGBOEK ITALIË

  Bewonde­ring voor de paus, die met Pasen de kracht van de eenzaam­heid laat zien

  Italië maakt zich, net als Nederland, op voor het paasweekend. Het is traditioneel een moment dat Italianen op familiebezoek gaan of eropuit trekken. Dat mag nu dus niet. De controles zullen dit weekend worden verscherpt om te voorkomen dat mensen toch op pad gaan. Ook het Vaticaan bereidt zich voor op een bijzonder Pasen. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
  PREMIUM
  Dagboek Italië

  ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

  Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 3. Een half jaar na peperdure gentherapie: Pia doet het goed, maar we hadden op méér gehoopt
  PREMIUM

  Een half jaar na peperdure genthera­pie: Pia doet het goed, maar we hadden op méér gehoopt

  Pia Boehnke, de Vlaamse baby met de zeldzame spierziekte SMA type 1, werd een half jaar geleden behandeld met de peperdure gentherapie Zolgensma. Het medicijn kostte 1,9 miljoen euro en het meisje, nu 16 maanden oud, doet het goed. Ze gaat zienderogen vooruit, kan soms tien seconden rechtop zitten en eet zelfstandig, maar het grote wonder is niet geschied. Moeder Ellen De Meyer: ,,Het doet ongelooflijk veel pijn om te beseffen wat Pia niet kan en ook nooit zal kunnen.”