Volledig scherm
De burgemeester stuurde een zogenaamd 'milieuteam'. ,,De verantwoordelijke zal moeten opdraaien voor de kosten," luidt het. © Siebe De Voogt

Luguber: vier hertenkoppen uitgestald langs provinciale weg in België

Automobilisten in het Belgische Zerkegem, in West-Vlaanderen, kregen vandaag een luguber beeld onder ogen. In de berm naast een landweg lagen vier afgehakte hertenkoppen, netjes op een rijtje uitgestald. Wie de koppen precies heeft achtergelaten, is nog niet duidelijk. 

De burgemeester van het Vlaamse Jabbeke, waar Zerkegem onderdeel van uitmaakt, was aan het eind van de middag nog niet op de hoogte van de gedumpte koppen. ,,Ik heb geen idee wie ze daar heeft achtergelaten, maar ik ga zo snel mogelijk een milieuteam sturen om de dierlijke resten weg te halen. Als we de verantwoordelijke weten te identificeren dan zal hij of zij opdraaien voor de kosten", vertelt burgemeester Daniël Vanhessche (CD&V) tegen Het Laatste Nieuws. 

Mogelijk gaat het om slachtafval, aangezien de schedels waren uitgehold. De dump van de dierenkoppen is nog niet gemeld bij de Belgische politie. Er wordt dan ook voorlopig geen politieonderzoek ingesteld.