Volledig scherm
De stoffelijke resten werden gisteren opgegraven in een tuin in Montbliart. © Sudinfo

Lugubere vondst in Belgisch dorpje: man begraaft dode moeder in tuin voor pensioen

De politie heeft gisteren in Montbliart, een dorpje in Wallonië, het lichaam gevonden van een vrouw die in 2010 overleed en door haar zoon in de tuin begraven was. Dat melden diverse Belgische media.

De 56-jarige man begroef zijn moeder acht jaar geleden bij een boom in de tuin om haar pensioen te kunnen opstrijken. De zoon overleed in juli aan een slepende ziekte, waarna het macabere geval van sociale fraude door onderzoek aan het licht kwam. 

Gisteren werden de stoffelijke resten van de 80-jarige moeder opgegraven. Ook een identificatieteam van de politie was bij de opgraving aanwezig.

De schoondochter van de overleden vrouw is aangehouden voor fraude. Mogelijk moet ze de tienduizenden euro’s die zij en haar man jarenlang onterecht in eigen zak staken, terugbetalen.

Tip van buurman

De politie kwam het gesjoemel op het spoor dankzij een tip van een buurman. Die had na het overlijden van de echtgenoot de schoondochter geholpen met het leeghalen van de woning, omdat ze zou verhuizen. 

De buurman vond documenten die erop wezen dat de zoon nog steeds het pensioen van zijn overleden moeder opstreek. Ook de identiteitskaart van de moeder en haar overlijdensakte, die de vijftiger had moeten afgeven op het stadhuis, lagen nog in de woning.

Officieel leefde de moeder dus nog, waardoor haar zoon en zijn vrouw jarenlang haar pensioen ontvingen.