Volledig scherm
© ThinkStock

Machinist wil geld van ouders zelfmoordenaar

Een Duitse treinmachinist eist 15.000 schadevergoeding van de ouders van een man die in 2009 zelfmoord pleegde door voor zijn trein te springen. De 52-jarige Winfried H. zegt dat hij door het incident een trauma heeft opgelopen.

'Hij heeft nachtmerries, slaapt onrustig, schreeuwt in zijn slaap, lijdt onder sterke hoofdpijn en wordt geregeld badend in het zweet wakker', aldus zijn advocaat in de krant Bild.

Volgens zijn ouders had de 20-jarige Stefan S. liefdesverdriet. Elk jaar plegen in Duitsland meer dan 800 mensen zelfmoord door voor de trein te springen. 'Wij machinisten worden voortdurend misbruikt. Wij zijn de slachtoffers!' aldus de machinist.

  1. LIVE | Ministerie: reis niet naar Italiaanse gemeenten met coronavirus, zevende dode Italië
    Coronavirus

    LIVE | Ministerie: reis niet naar Italiaanse gemeenten met coronavi­rus, zevende dode Italië

    Italië meldt een zevende sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Een team van experts van de wereldgezondheidsorganisatie WHO is inmiddels gearriveerd om de Italiaanse autoriteiten te ondersteunen. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.