Macron ‘doorbreekt stilzwijgen’ en opent archieven atoomproeven Polynesië

videoFrankrijk gaat de archieven openen over de atoomproeven die het decennia lang hield op de Polynesische eilanden, in de Stille Oceaan. Dat moet duidelijkheid scheppen over wat er precies is gebeurd en wat de gezondheidseffecten zijn geweest.

5 reacties

 • Jan Horick

  1 jaar geleden
  Bas van der hoeven ,waar jij aan refereert leerden wij vroeger gewoon op school..dat slavernij een gruwelijke bladzijde in de geschiedenis was maar ook dat het normaal was in die tijd ..hoop dat macron ook meer openheid gaat geven over alle incidenten met kerncentrales .
 • Patrick Damen

  1 jaar geleden
  Bas, Nederland heeft ook al vaak erkend dat niet alles goed was wat ze gedaan hebben. Het zit al lang niet meer in een doofpot.
 • Bas van der Hoeven

  1 jaar geleden
  En wanneer volgt Nederland met openheid van zaken in Indonesië, Suriname, Afrika etc ? Openheid betekent ook, ik (h)erken de historie van Nederlanders overzee in het verleden, wat gewoon in de geschiedenis boeken moeten terugkomen.
 • Agnietje Waterlander

  1 jaar geleden
  Ach ja, die Macron maakt veel loze beloftes, de presidentsverkiezingen komen eraan, vandaar !
 • Boekhoudt

  1 jaar geleden
  Goed dat er openheid komt: erkenning dat er fouten zijn gemaakt en een passende oplossing voor alle partijen. Ik herinner me trouwens een documantaire over een natuurpark in Afrika (geleid door een Belgische prins) waarbij Fransen rebellen gaan steunen om daar toch hun gang te kunnen gaan. Ben dus benieuwd wat op dit moment de rol van Frankrijk in Afrika is.