Emmanuel Macron (links) begeleidt oud-president Francois Hollande naar de uitgang van het Élysée.
Volledig scherm
Emmanuel Macron (links) begeleidt oud-president Francois Hollande naar de uitgang van het Élysée. © REUTERS

Macron nu officieel 25ste president van Frankrijk

De 39-jarige Emmanuel Macron is vanochtend in Parijs geïnaugureerd als 25ste president van Frankrijk. Hij werd door Laurent Fabius, de voorzitter van de Franse constitutionele raad, uitgeroepen tot president. De ceremonie verliep plechtig en traditioneel maar Macron wil juist de vernieuwer worden.

 1. Vlaamse corona-experts over herfstgolf: ‘In dit tempo zijn we op weg naar code rood’
  PREMIUM

  Vlaamse corona-ex­perts over herfstgolf: ‘In dit tempo zijn we op weg naar code rood’

  Dagelijks zo'n honderd nieuwe coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Een toevloed van plus 32 procent in één week op de intensive care. ,,Dit is de achtste keer op rij dat de cijfers omhoog schieten. Of hier maatregelen bij horen, had een automatisme moeten zijn”, zegt de Belgische topviroloog Marc Van Ranst. Hoe kijken collega-viroloog Steven Van Gucht en intensivist Bart Nonneman naar de cijfers in hun land?
 2. Premier Rutte ‘echt onder de indruk’ van Britse collega Truss na ‘fantastische ontmoeting’

  Premier Rutte ‘echt onder de indruk’ van Britse collega Truss na ‘fantasti­sche ontmoeting’

  Premier Mark Rutte heeft een ‘fantastische’ ontmoeting met de nieuwe Britse premier Liz Truss gehad in Praag. ,,Ik ben echt onder de indruk’’, zei hij na afloop van de eerste top met de 44 leiders van bijna heel Europa. In de marge van die bijeenkomst spraken ze met elkaar onder meer over nauwere samenwerking op de Noordzee, over migratie en over voortzetting van hun inspanningen om Oekraïne te steunen.