Volledig scherm
© AFP

‘Macron op punt van burn-out’

Het gaat niet goed met de Franse president volgens zijn naasten. Ze getuigen aan de Franse krant Le Parisien dat Emmanuel Macron helemaal uitgeput is door de ,,eenzame” manier waarop hij de macht uitoefent. Hij wil zelf zo veel mogelijk de touwtjes in handen houden, maar dat blijft niet zonder gevolgen. 

Volledig scherm
© AFP

Het afgelopen jaar waarin zijn land van de ene crisis naar de andere strompelde, heeft sporen nagelaten bij de 41-jarige Macron. De energieke en gedreven indruk die het staatshoofd steevast nalaat bij publieke optredens, is slechts een façade. Zijn naasten weten wel beter en maken zich grote zorgen. De politicus is uitgeput. Een burn-out ligt op de loer. 

Gelukkig kan het staatshoofd rekenen op zijn toegewijde echtgenote Brigitte. ,,Zij is erg ongerust. Zij ziet hoe breekbaar hij momenteel is”, zegt een vertrouweling. Brigitte doet er alles aan om haar man er weer bovenop te helpen. Zij steunt hem waar ze kan en probeert hem wat rust te geven door zo veel mogelijk terug te keren naar de normaliteit. Zo stuurde ze afgelopen vrijdagavond naar verluidt al het personeel van de privévertrekken weg om te koken voor haar man: een simpel omelet, ,,zoals vroeger”.

Slechtste manager ooit

Maar is het genoeg? Macron is steeds meer op zichzelf aangewezen bij het uitoefenen van de macht. De situatie dreigt problematisch te worden. Sinds het begin van zijn mandaat heeft de president al heel wat leden van zijn team zien vertrekken. Vervangers worden amper gevonden. ,,Alle vertrouwelingen van Macron zijn verdwenen. Hij is de slechtste manager die de wereld heeft voortgebracht”, klinkt het tegen Le Parisien.

De protesten van de gele hesjes blijven ondertussen aanhouden waardoor de president nog meer slapeloze nachten riskeert. Inmiddels beginnen sommigen te twijfelen aan zijn capaciteiten om de crisis in zijn land te bezweren. ,,Ik zie niet in hoe er een einde aan de crisis kan komen. Met de lente in het vooruitzicht zullen de gele hesjes binnenkort barbecues organiseren op de rotondes in Parijs”, stelt een bezorgde vriend. 

Macron droomt ervan om de onrust in de kiem te smoren met een maatregel die een ‘wow-effect’ teweeg brengt en iedereen van zijn sokken blaast. Maar zijn intimi zien het somber in. ,,Als hij teleurstelt, dan is het gedaan met hem. En hij zal teleurstellen...” 

Kijk hier wat Macron eerder te vertellen had over de ‘Gele Hesjes’:

Quote

Met de lente in het vooruit­zicht zullen de gele hesjes binnenkort barbecues organise­ren op de rotondes in Parijs

Bezorgde vriend van Macron
Volledig scherm
© AFP
  1. Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer dag voor begrafenis oma

    Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer dag voor begrafenis oma

    Het Duitse Rot am See sidddert nog na van het schietdrama dat zich gisteren voltrok in gasthof De Duitse Keizer. De 26-jarige Adrian S. schoot er gisteren zijn (gescheiden) ouders dood, een oom en tante, en een halfzus en halfbroer. Dat gebeurde een dag voor de begrafenis van zijn oma, waarnaar de familie op weg was. Adrian werd vanmiddag voorgeleid. De Duitse rechter besloot hem langer vast te houden.