Volledig scherm
Makenzie en haar grote vriend Big Tex. © rv/Facebook

Makenzie poseert met alligator voor haar afstuderen: Hij is mijn grootste vriend

Een studente die geslaagd is aan de A&M-universiteit in Texas, heeft wel heel bijzondere afstudeerfoto’s laten maken. De 21-jarige Makenzie Alexis Noland poseerde naast de grote alligator Big Tex, die 450 kilo weegt.

De vrouw bouwde tijdens haar stage van een jaar in het krokodillenpark Gator Country in Beaumont (Texas) een bijzondere band met het reptiel op. ,,Het duurde een paar weken voordat hij me aardig begon te vinden”, zegt de vrouw over de onwaarschijnlijke vriendschap. ,,Het is zoals met je hond: hij behandelt jou goed als jij hem goed behandelt”, zegt ze. ,,Hij is een van mijn beste vrienden hier”, legt de vrouw uit. ,,Daarom wilde ik op dit moment met hem op de foto.”

Big Tex werd in 2016 gevangen en naar het park overgebracht, nadat hij ‘iets te vriendelijk geworden was’. Doordat mensen de aligator constant eten aanboden, was hij volgens het park 'zijn natuurlijke angst voor mensen kwijtgeraakt'.

Parkbaas Arlie Hammond, die de foto’s maakte, houdt Makenzie en haar geliefde alligator goed in het oog. Hij is trots op zijn pupil, die vrijdag afstudeert met een diploma wildlife ecologie. De vrouw hoopt een baan te vinden in de dierentuin van Dallas, maar zal altijd ‘haar’ alligator Big Tex blijven bezoeken.

Volledig scherm
© rv/Facebook

Alligators komen wel vaker in de buurt van mensen. Bekijk hieronder hoe een alligator bezoekers van een golfbaan opschrikt:

  1. Wachten op een teken van IS: lokale moslimgroep te klein voor zo'n grote ravage
    PREMIUM

    Wachten op een teken van IS: lokale moslim­groep te klein voor zo'n grote ravage

    De regering van Sri Lanka wijst een tot voor kort onbekende moslimgroep als schuldige aan van de bloedigste terreur die het land ooit heeft gekend. Een groep die eerder al getracht zou hebben om een aanslag te plegen en waarvoor de autoriteiten pas nog uitdrukkelijk werden gewaarschuwd. Maar niemand vermoedde dat ze terreur van deze omvang kon plegen — en eigenlijk wacht iedereen op een bewijs dat ook IS erachter zat.