Volledig scherm
© PR

Maleisië in de ban van huwelijk Nederlandse Dennis en dochter sultan

De dochter van de sultan van de Maleisische deelstaat Johor stapt 14 augustus in het huwelijksbootje. De gelukkige is Dennis Muhammad Abdullah, ofwel de 28-jarige Dennis Verbaas uit Lisse. 

Na een carrière als semi-professionele voetballer reisde Dennis daarna door Azië voor modellenwerk. Zo omschreef Lisse Vandaag de Lissenaar in 2013. Zijn verloofde Tunku Aminah Maimunah Iskandariah volgde een internationale mode- en kunstopleiding. Of hij en de prinses elkaar daarvan kennen, is onduidelijk. Wel staat vast dat de twee elkaar het jawoord zullen geven om 10.00 uur op 14 augustus. Maleisiërs kijken uit naar het sprookjeshuwelijk. 

Drie sultans van verschillende deelstaten hebben hun zegen al gegeven voor de verbintenis. Dennis bekeerde zich in 2015 tot de Islam en veranderde zijn naam naar Muhammad Abdullah. Dennis heeft zijn modellencarrière inmiddels ingeruild voor een marketingbaan bij de Tampines Rovers Football Club in Singapore.

Tunku Aminah is 31 jaar en de enige dochter van Sultan Ibrahim Sultan Iskandar en Raja Zarith Sofiah. Het koninklijke echtpaar heeft nog vijf zonen. 

Volledig scherm
De sultan met zijn dochter. © Johor Royal Council
Volledig scherm
Dennis Verbaas © PR