Volledig scherm
Demonstranten vierden gisterenavond in Malta de wetsverandering. © afp

Malta keurt wet goed die homohuwelijk toelaat

Malta heeft gisterenavond een wet goedgekeurd die ervoor zorgt dat mensen van hetzelfde geslacht kunnen trouwen.

Volledig scherm
© reuters

Zevenendertig parlementsleden stemden voor de wet, de dertig leden van de oppositie en de nationalistische partij onthielden zich. Oppositieleider Simon Busuttil verklaarde dat de oppositie niet tegen het homohuwelijk op zich is, maar wel terughoudend is tegenover adoptie door homokoppels. Dat wordt door de nieuwe wet eveneens mogelijk.

Het nieuws over de nieuwe wet werd met blijdschap onthaald door zo'n duizend voorstanders van het homohuwelijk die zich op het centrale plein in de hoofdstad Valletta verzameld hadden.

Malta is de 22ste Europese staat die het homohuwelijk toelaat en de tiende staat die ook adoptie door homokoppels regelt, aldus de International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA).

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.