Volledig scherm
Yassin Salhi tijdens zijn aanhouding. © REUTERS

Man die baas onthoofdde pleegt zelfmoord in cel

Yassin Salhi (35), de man die in juni in Frankrijk zijn baas onthoofdde en een aanval uitvoerde op een gasfabriek, heeft in zijn cel zelfmoord gepleegd. Dat hebben de gevangenisautoriteiten woensdag gemeld.

Volledig scherm
© afp

De man zat vast in een isoleercel in de buurt van Parijs en werd niet als suïcidaal beschouwd. Hij zou zich dinsdagavond hebben opgehangen met zijn lakens aan de tralies. 

Salhi wurgde in juni zijn baas Hervé Cornara en onthoofdde hem vervolgens. Daarna reed hij in op een stel gasflessen bij een chemisch bedrijf, waardoor twee mensen gewond raakten. Het hoofd van zijn baas spietste hij op het hek van dat bedrijf.

Geen terrorist
Salhi werd verdacht van moord met een terroristische achtergrond. De chauffeur ontkende religieuze bedoelingen te hebben gehad met zijn actie en verklaarde dat zijn actie volgde op een ruzie met zijn vrouw en een ruzie met zijn baas Hervé Cornara een paar dagen eerder. Voor justitie was Cornara echter wel het slachtoffer van islamterrorisme. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement