Volledig scherm
De man beweerde dat internetgebruikers een door hem gemaakte foto van de baby van zijn nichtje op het balkon bewerkten. © Facebook/screenshot Ennahar TV

Man dreigt baby van balkon te laten vallen als foto's niet genoeg likes krijgen

Een Algerijn die gisteren dreigde een baby van een balkon te laten vallen als zijn foto's van het bungelende kind op Facebook niet minstens 1.000 likes zouden krijgen, is vandaag veroordeeld tot twee jaar cel.

De man moest in een snelrechtprocedure voorkomen. Hij werd verdacht van het in gevaar brengen van het leven van de zuigeling en van het ruchtbaarheid daaraan geven via het internet. De rechtbank in Algiers achtte de feiten bewezen en veroordeelde de man tot de gevangenisstraf die het Openbaar Ministerie had geëist. 

'Recordtijd'

Geschokte volgers van de man en andere Facebookgebruikers alarmeerden gisteren meteen de politie toen ze de foto's van het kind met het eraan gekoppelde dreigement zagen. Politiebrigades gespecialiseerd in de bescherming van kinderen en de bestrijding van cybercriminaliteit startten een onderzoek en wisten de verdachte 'in recordtijd' te arresteren, zo meldt de veiligheidsregio van de provincie Algiers in een verklaring.

De man verklaarde voor zijn arrestatie tegenover een Algerijnse televisiezender dat hij onschuldig was. ,,Ik ben een neef van moederskant van de baby en heb één foto van hem gemaakt op het balkon bij zijn moeder in Bab Ezzaour. Internetgebruikers hebben die foto vervolgens bewerkt."  

Volledig scherm
Deze foto werd volgens de man bewerkt door internetgebruikers. © Facebook/screenshot Ennahar TV