Man duwt moeder en kind (8) voor de trein op station Frankfurt, jongetje sterft ter plekke

Update/videoOp het centraal station van Frankfurt heeft een man vanmorgen een 40-jarige moeder en haar 8-jarige zoontje voor de trein geduwd. De moeder wist aan een naderende trein te ontkomen, maar het jongetje overleefde de duw niet. Dat meldt de Duitse politie. De man (40) is gearresteerd.

Volledig scherm
© REUTERS

Op het station waren vanmorgen rond 09.20 uur meerdere kinderen aanwezig die het drama hebben gezien. De machinist van de trein, een ICE 592 afkomstig uit Düsseldorf, is opgevangen. Hij zou al schreeuwend uit de trein zijn gehaald.

De moeder is naar het ziekenhuis gebracht. Ze wist van het spoor te kruipen toen de ICE naderde, maar het lukte haar niet haar zoontje mee te krijgen. Het kind is volgens de Duitse politie ter plekke overleden. De dader vluchtte na het geven van de duw van het perron 7, maar werd overmeesterd door omstanders. Hij is aan de politie overgedragen. Naast de moeder en het kind probeerde hij nog een persoon het spoor op te duwen. Deze wist zelf een val te voorkomen. 

Eritrea

Ooggetuigen meldden aan de Duitse nieuwswebsite Hessenschau dat er sprake was van ‘zeer emotionele en dramatische omstandigheden’. Over de verdachte, die een zwarte broek en een olijfgroen T-shirt droeg, is nog weinig bekend. Hij komt volgens de Duitse politie oorspronkelijk uit Eritrea en is geen familie van de moeder en het kind.

Op het station zijn veel hulpdiensten aanwezig. Meerdere mensen en kinderen zijn opgevangen en krijgen hulp. Verschillende sporen zijn afgesloten en treinen worden omgeleid.

Lees door onder de tweet.

Tweede keer

Het is de tweede keer in anderhalve week tijd dat Duitsland wordt opgeschrikt door zo'n dramatisch incident. Nog maar negen dagen geleden duwde een 28-jarige man een 34-jarige vrouw voor een trein op het station van Voerde. De vrouw overleefde dat niet. Omstanders hielden de man vast tot de politie arriveerde en hem arresteerde. 

Later verklaarde politie en justitie in ons buurland dat de man - die de vrouw niet kende - zou hebben gehandeld uit pure moordlust en geslepenheid.

Volledig scherm
Agenten op het perron in het station van Frankfurt. © EPA
Volledig scherm
De politie doet onderzoek op het station van Frankfurt. © EPA