Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Man filmde in Madrid onder de kleren van 500 nietsvermoedende vrouwen

Politie in Madrid heeft een man opgepakt die meer dan vijfhonderd vrouwen zonder hun toestemming heeft gefilmd in het openbaar vervoer. Hij filmde onder hun rok. De man plaatste zeker 283 filmpjes op pornowebsites, waar ze miljoenen keren werden bekeken. Enkele van de 555 inmiddels geïdentificeerde slachtoffers zijn minderjarig.

Vorig jaar zomer verschenen zijn filmpjes voor het eerst online. De 53-jarige dader filmde dagelijks in de buurt van treinstations en supermarkten. Soms stelde hij zichzelf aan vrouwen voor om zo dichterbij hen te kunnen komen.

Bij een huiszoeking werden een laptop en drie externe harde schijven gevonden met daarop honderden filmpjes. De dader had zelf een website met meer dan 3500 abonnees.

Het zogenaamde ‘upskirting’, filmen onder de kledingstukken van vrouwen, is in Groot-Brittannië sinds februari van dit jaar strafbaar. In Spanje valt het gedrag onder seksueel misbruik. In Zuid-Korea gebeurt het zo veel dat 20.000 mensen vorig jaar de straat op gingen om te protesteren.