Een strand in Dubai, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een strand in Dubai, foto ter illustratie. © afp

Man laat dochter verdrinken om aanraken door vreemden te voorkomen

Voor de kust van Dubai is onlangs een vrouw (20) verdronken doordat haar vader de hulpverleners verbood hun werk te doen. De man ging op de vuist met de reddingsbrigade, omdat hij niet wilde dat de 'vreemde mannen' zijn dochter zouden aanraken en zo haar eerbaarheid zouden schaden.

Quote

Hij was ervan overtuigd dat het aanraken de eerbaar­heid van het meisje onherstel­baar zou schaden

Ahmed Burqibah

De vader, die van Aziatische origine is, was met vrouw en kinderen naar een strand in Dubai getrokken voor een picknick. Zijn kroost was in zee aan het zwemmen toen zijn twintigjarige dochter plotseling om hulp riep.

,,Twee hulpverleners renden naar het water om de vrouw te redden'', zegt luitenant-kolonel Ahmed Burqibah van de kustwacht tegen Emirates 24/7. ,,Dat wilde haar vader niet. Hij verbood onze mensen om ook maar een vinger uit te steken naar zijn dochter. Hij was ervan overtuigd dat dit de eerbaarheid van het meisje onherstelbaar zou schaden.''

'Liever dood dan aangeraakt'
De vader, naar verluidt een forse kerel, ging op de vuist met de redders. Tijdens het gevecht liet zijn dochter het leven. ,,Nog liever dat, dan dat mijn dochter aangeraakt wordt door vreemde mannen'', zou hij hebben gezegd. 

Tal van strandgangers keken met lede ogen toe hoe het drama zich voltrok. ,,Het leven van de jonge vrouw had makkelijk gered kunnen worden'', vervolgt Burqibah. ,,Een dergelijke gruwel heb ik nog nooit meegemaakt.'' De vader werd gearresteerd.

  1. Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Een ziekenhuis in het Belgische Luik riskeert schadeclaims van coronapatiënten die een bed op de intensive care geweigerd zagen. Eén familie heeft inmiddels al een kort geding aangespannen om een 91-jarige patiënt met verschillende aandoeningen toch op de ic te krijgen. Artsen reageren verontwaardigd. ,,Erg wrang voor degenen die in oorlogssituaties zoals deze dag en nacht het beste van zichzelf staan te geven. Die mensen zouden niet nog eens rechtszaken mogen riskeren.”