Man ‘met psychische problemen’ in voorstad Parijs doodgeschoten na insteken op voorbijgangers

videoDe Franse politie heeft een man doodgeschoten die met een mes minstens drie mensen heeft neergestoken. Volgens Franse media is een van hen, een vrouw van ongeveer 50 jaar oud, ondertussen overleden. Twee anderen zijn zwaargewond. Volgens ingewijden kampte de dader met ‘psychische problemen’. 

Volledig scherm
Hulpdiensten komen aan bij het park in Villejuif. © AFP

De 22-jarige Nathan C. viel rond 14 uur in een park in Villejuif, in de regio Val-de-Marne, mensen aan met een mes. Hij ging daarbij om willekeurige voorbijgangers. Er vielen meerdere gewonden, waarvan één persoon overleed. Twee anderen zouden zwaar gewond zijn, schrijft BFMTV. Onder de gewonden zouden agenten zijn.

Na zijn daad sloeg hij op de vlucht voor de politie. De politie achterhaalde hem in het aangrenzende L’Haÿ-les-Roses. De dader werd door tenminste drie politiekogels geneutraliseerd na een achtervolging van enkele honderden meters. C. is niet veel later aan zijn verwondingen overleden.

Geschreeuw

,,We hoorden geschreeuw. En daarna drie schoten”, zegt de eigenaar van een garagebedrijf in de buurt. ,,Ik ging naar buiten om te kijken. Toen klonken er nog vijf of zes schoten en daarna sirenes. We verschansten ons in de garage.” De overledene is volgens de burgemeester een 56-jarige man die zijn echtgenote wilde beschermen.

Volgens getuigen droeg de messentrekker mogelijk een (valse) bomgordel. De politie van Parijs vroeg op Twitter om de omgeving te mijden. Alle toegangen van het park werden afgesloten en ook de explosievenopruimingsdienst kwam ter plaatse.

Het openbaar ministerie meldt dat de man niet in beeld was als religieuze extremist. Wel zouden er aanwijzingen zijn dat hij zich tot de islam had bekeerd. President Emmanuel Macron sprak zijn steun uit voor de slachtoffers en zegt in een verklaring: ,,We blijven vastberaden strijden tegen zinloos geweld.”

De steekpartij vond plaats in Villejuif:

 1. Zorgwekkende beelden uit 'spookstad' Wuhan: mensen bewusteloos op straat, chaos in ziekenhuizen
  VIDEO

  Zorgwekken­de beelden uit 'spook­stad' Wuhan: mensen bewuste­loos op straat, chaos in ziekenhui­zen

  Zieke mensen die bewusteloos op straat liggen, een ongeziene chaos in ziekenhuizen, hulpverleners in beschermende pakken die handen tekortkomen: de beelden die op sociale media circuleren van de toestand in de Chinese miljoenenstad Wuhan zijn zeer verontrustend te noemen. Het coronavirus heeft nu al 26 doden geëist, meer dan 900 mensen zijn besmet geraakt. Dertien steden zijn afgesneden van de buitenwereld, ruim 43 miljoen inwoners leven daardoor in quarantaine.
 2. Vandaag verdediging van ‘dictator’ Trump aan zet
  Impeachmentproces

  Vandaag verdedi­ging van ‘dictator’ Trump aan zet

  In de Amerikaanse Senaat legden de Democraten gisteren voor de derde dag op rij uit waarom zij president Donald Trump af willen zetten. Aanklagers noemden Trump al een ‘bedrieger’ en ‘dictator’. Vanaf vandaag krijgen de Republikeinen drie dagen de kans om hun tegenargumenten toe te lichten. De Amerikaanse nieuwszender ABC News bracht vandaag ook het bestaan van een geluidsopname aan het licht waarin Trump oproept tot het terugroepen van Marie Yovanovitch, de voormalige VS-ambassadeur in Oekraïne.
 1. Ook coronavirus in Australië, drie gevallen in Frankrijk
  Dodental gestegen naar 41

  Ook coronavi­rus in Australië, drie gevallen in Frankrijk

  In Frankrijk zijn drie gevallen van het besmettelijke coronavirus opgedoken: twee in Parijs en één in Bordeaux. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. Volgens Agnès Buzyn zijn het de eerste gevallen die bekend zijn in Europa. Twee van de drie patiënten zijn familie van elkaar. Een van de patiënten, een 48-jarige man met Chinese roots, is opgenomen in een ziekenhuis in Bordeaux. Een artsendienst meldt via Facebook dat de man heeft verklaard op reis te zijn geweest naar China en via Nederland is teruggereisd. Iets wat het RIVM heeft uitgezocht en ontkent. Ook in Australië is inmiddels één besmetting vastgesteld, in Maleisië zijn drie gevallen geconstateerd.