Volledig scherm
Het slachtoffer lag dood op straat. © EPA

Man met zwaard vermoord in Stuttgart, verdachte aangehouden

In de Duitse stad Stuttgart heeft een man gisteravond midden op straat een andere man doodgestoken met een zwaard. De dader kon opgepakt worden. De politie gaat er voorlopig van uit dat de dader handelde uit persoonlijke overwegingen.

Verschillende mensen waren getuige van de moord. De vermoedelijke dader is een 28-jarige Syriër. Hij zou tot voor kort in hetzelfde huis hebben gewoond als het slachtoffer, een 36-jarige Duitser van Kazachse afkomst. De mannen zouden voor de aanval ruzie hebben gehad.

De dader zou met een soort samoeraizwaard verschillende keren in het slachtoffer hebben gestoken. Volgens de politie vluchtte de 28-jarige man daarna weg. Het hevig bloedende slachtoffer stierf op straat aan zijn verwondingen. Enkele uren later kon de verdachte vlak bij de plaats van het misdrijf opgepakt worden.

Bekend bij politie
Meer details over de beweegredenen van de dader kan de politie nog niet geven. De 28-jarige Syriër verblijft sinds 2015 in Duitsland en beschikt over een geldige verblijfsvergunning. Hij zou een bekende zijn van de politie. De verdachte wordt vandaag nog altijd verhoord. Hij zal daarna voor een onderzoeksrechter worden geleid.

Beelden

Op sociale media circuleren verschillende video's van de moord. De politie vraagt de gebruikers de beelden offline te halen. Het delen van de video kan strafrechtelijke consequenties hebben.