Volledig scherm
© EPA

Man raakt erfenis van bijna drie ton bijna kwijt door één fout cijfertje

De 74-jarige Peter Teich uit het Britse Cambridge kan zichzelf wel voor zijn kop slaan. Hij vergiste zich in één nummertje van zijn bankrekening en liep zo bijna zijn erfenis van 229.000 euro mis. 

Na het overlijden van zijn 100-jarige vader ontving zijn zus haar deel van de erfenis, maar er werd niets bijgeschreven op de bankrekening van Teich. Hij kwam er binnen twaalf uur achter dat zijn deel naar iemand anders was over gemaakt, maar de bank kon niks meer voor hem doen. 

Hoewel die persoon geen enkel recht had op het bedrag, weigerde hij het geld terug te geven. Ook de bank van Teich wilde niet helpen om de vergissing te herstellen. Ze boden wel 25 pond, ter compensatie.

De Brit besloot een rechtszaak aan te spannen. Die kostte hem 40.400 euro, maar leverde wel het gewenste resultaat op: de ontvanger moet de erfenis van de rechter teruggeven. Ook moet de bank de proceskosten betalen en een schadevergoeding van 890 euro. 

  1. Ouders Spaanse Julen (2) schikken met eigenaar van put die hun zoontje het leven kostte

    Ouders Spaanse Julen (2) schikken met eigenaar van put die hun zoontje het leven kostte

    De ouders van de peuter die een jaar geleden in Zuid-Spanje in een illegaal gegraven put viel en daardoor overleed, hebben een buitengerechtelijke deal gesloten met de grondeigenaar. Tegen hem zou morgen een rechtszaak beginnen maar David Serrano aanvaardde vandaag de verantwoordelijkheid voor ‘doodslag door ernstige nalatigheid’ en ging akkoord met het betalen van een schadevergoeding van 190.000 euro.