Man schiet zijn vrouw en haar nieuwe vriend dood op parkeerplaats Walmart

VIDEOVoor een vestiging van supermarktketen Walmart in Duncan in de Amerikaanse staat Oklahoma zijn vandaag minstens drie mensen omgekomen bij een schietpartij. Dat meldt de lokale politie. Volgens Britse media gaat het om een man die zijn vrouw en haar nieuwe vriend neerschoot, voordat hij het wapen op zichzelf richtte. 

Volledig scherm
© AP

Twee slachtoffers werden in een auto neergeschoten. Volgens getuige loste de schutter negen schoten. Toen een gewapende omstander ingreep, richtte hij zijn pistool op zichzelf.

Er waren geen medewerkers betrokken bij de schietpartij en de winkel werd niet geëvacueerd, meldt woordvoerster Lemia Jenkins van Walmart. ,,Dit was een op zichzelf staand incident’’, aldus Jenkins.

Ter plaatse werd een pistool gevonden. Over de aanleiding van de schietpartij is op het moment nog niets bekend, maar volgens familieleden ter plaatsen kwam de schietpartij voort uit een geschil over huiselijk geweld. Direct nadat de melding van het incident binnenkwam bij de politie, gingen de nabijgelegen scholen op lockdown.

Enkele maanden geleden bracht een schutter 22 mensen om het leven in een Walmart in El Paso. Na die schietpartij, en een schietpartij in Ohio, kondigde de Amerikaanse supermarktketen aan dat klanten geen vuurwapens meer de winkel mee in mochten nemen. 

Tuinfeest

Ook op een tuinfeest in de Amerikaanse stad Fresno (Californië) opende een dader of meerdere daders vandaag het vuur. Daar waren zo’n 35 mensen bijeengekomen om naar American football te kijken. Alle slachtoffers zijn mannen van 25 tot 35 jaar oud van Aziatische afkomst. Drie van hen stierven ter plaatse, een ander later in het ziekenhuis.

De autoriteiten tasten nog in het duister over het motief voor de schietpartij. Een politiefunctionaris zegt geen aanwijzingen te hebben dat het geweld bendegerelateerd was.

De politie weet nog niet hoeveel daders betrokken waren bij de schietpartij. Er wordt nog gezocht naar getuigen en camerabeelden die daar meer licht op kunnen werpen.