Volledig scherm
Het wrak van de auto van slachtoffer Sara Die Pietrantonio. © EPA

Man steekt ex in brand, niemand schiet te hulp

Een Italiaanse vrouw kwam zondag op tragische wijze om het leven, nadat ze door haar ex-vriend werd achtervolgd. De man reed op haar auto in, overgoot haar met alcohol en stak haar in brand, meldt de Italiaanse politie.

Volledig scherm
Sara Di Pietrantonio © Facebook

Het verbrande lichaam van Sara Di Pietrantonio, een 22-jarige studente, werd zondag aangetroffen in de buitenwijken van Rome. In een verklaring liet de Italiaanse politie weten dat haar ex-vriend, een 27-jarige veiligheidsagent, de moord heeft bekend nadat hij werd opgepakt.

,,Gedurende 25 jaar in dit beroep heb ik nooit zo'n afschuwelijke misdaad gezien," vertelde politiewoordvoerder Luigi Silipo aan journalisten van de Italiaanse krant Repubblica.

Achtervolging
Di Pietrantonio was op weg naar huis na een avondje stappen. In een sms'je had ze haar moeder omstreeks 3.30 uur laten weten dat ze onderweg was. Maar de vrouw wist niet dat ze werd achtervolgd door haar ex-vriend. Die ramde haar wagen en dwong haar om te stoppen. Vervolgens overgoot hij de binnenkant van de auto met alcohol en stak deze in brand.

De vrouw probeerde te vluchten en schreeuwde om hulp, maar haar ex haalde haar in en stak haar eveneens in brand.

Gevonden door moeder
Toen de studente maar niet thuiskwam, gingen haar moeder en oom naar haar op zoek. Ze troffen de uitgebrande Toyota aan en vonden zo'n 500 meter verder het brandende lichaam van het meisje.

Volgens de politie blijkt uit beelden van een beveiligingscamera in de buurt dat er minstens twee wagens passeerden terwijl Di Pietrantonio belaagd werd, maar niemand stopte om haar te helpen. ,,Het vraagt moed van de mensen om te stoppen wanneer ze voorbijrijden en iemand in problemen zien," zei Silipo. "Als je vreemde dingen ziet, moet je de politie op de hoogte stellen".

,,Als iemand gestopt was, zou Sara nog leven," verklaarde Maria Monteleone, plaatsvervangend officier van Justitie.