Volledig scherm
Politieagenten staan op het perron van Victoria Station in Manchester waar de steekpartij plaatsvond. © REUTERS

Man verwondt drie mensen met messteken bij metrostation in Manchester

In Victoria station in Manchester, in het noorden van Engeland, zijn drie mensen gewond geraakt door messteken. Eén van de gewonden is een politieagent, de andere slachtoffers zijn een man en vrouw van rond de 60 jaar. De antiterreurafdeling van de politie onderzoekt de zaak.

De vermoedelijke dader kon worden opgepakt. Een getuige meldde dat hij meermaals ‘Allah’ schreeuwde en refereerde naar de bombardementen van het Westen. Het metrostation werd afgesloten voor het publiek. De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.  De agent moest behandeld worden aan zijn schouder. De andere twee zijn in een ,,zeer ernstige toestand’’ naar het ziekenhuis vervoerd.

Keukenmes

Volgens getuige en BBC-producer Sam Clack kwam de man schreeuwend het perron op met een keukenmes met een lemmet van 30 centimeter is zijn handen. ,,Het was erg beangstigend’’, aldus de getuige. Daarop viel de man twee reizigers aan. 

De politie gebruikte pepperspray en een stroomstootwapen om de aanvaller te stoppen, waarna hij werd overmeesterd door zes à zeven agenten. ,,Hij schreeuwde voor en tijdens de aanval ‘Allah’. En ook nog: als jullie andere landen blijven bombarderen, zal dit soort shit zich blijven herhalen’’, aldus de getuige. 

Volgens de politie is er geen reden om aan te nemen dat er direct gevaar is voor meer van dit soort aanvallen.

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.