Volledig scherm
Liam Smith © This Morning

Man wiens date poep uit raam gooide: Ik ben haar een drankje verschuldigd

Een incident in het Engelse Bristol ging vorige week de wereld over, toen een vrouw op de eerste date haar poep uit het raam gooide en vervolgens zelf vast kwam te zitten. De student bij wie ze thuis was, heeft in een ochtendshow gereageerd op het bizarre verhaal.

De 24-jarige Liam Smith vertelde dat het een hele gezellige date was. Hij nam zijn date, die hij ontmoet had via de dating-app Tinder, mee naar een restaurant en vervolgens besloten ze bij hem thuis de avond voort te zetten. ,,We hadden een hele leuke avond. We konden het goed met elkaar vinden en hadden veel gemeen", vertelt Smith in het Britse programma This Morning.

,,We zaten de documentaire van Louis Theroux te kijken over Scientology, toen ze naar het toilet ging. Even later kwam ze terug en ze zei: 'Ik weet niet goed hoe ik je dit moet vertellen, Liam, het is heel ongemakkelijk, maar je toilet spoelde niet door. Ik raakte in paniek dus ik heb het in papier gewikkeld en uit het raam gegooid'."

De date, die anoniem wil blijven, was van plan geweest de drol uit het raam te gooien richting het gazon. Zij dacht dat als Smith het bruine goedje daar de volgende dag aantrof, hij zou denken dat lokale junkies ervoor verantwoordelijk waren. Helaas voor de date had zij geen idee dat het badkamerraam niet boven het gazon maar boven een kleine inham uitkwam. Nu lagen haar uitwerpselen verloren, net buiten bereik, tussen het badkamerraam en een tweede raam dat niet open kon. 


Hoewel Smith voorstelde om met een hamer het raam kapot te slaan, dacht zijn date er wel bij te kunnen door tussen de ramen te klimmen. ,,Ze kon erbij, waardoor we het alsnog door de wc konden spoelen, maar zij bleef vastzitten."

Er zat niets anders op dan de brandweer te bellen, die de vrouw uiteindelijk kon bevrijden. 

Crowdfundingactie

Na de poepdate-gate, zoals het incident genoemd wordt in de media, startte Smith een crowdfundingactie om geld in te zamelen voor een nieuw raam. Hij heeft meer dan drieduizend euro opgehaald. Dit bedrag zal hij verdelen over twee goede doelen, die van de brandweer en Toilet Twinning, een initiatief dat sanitaire voorzieningen bouwt in arme landen.

Smith liet weten dat hij zijn date wellicht nog een keer zal zien. ,,Ik ben haar een drankje verschuldigd na dit alles." Mocht er uiteindelijk toch iets opbloeien tussen de twee, dan hebben ze in ieder geval een mooi verhaal om te vertellen op feestjes over hun eerste date.