De politie is massaal op de been bij de 56ste veiligheidsconferentie in München en laat niets aan het toeval over.
Volledig scherm
De politie is massaal op de been bij de 56ste veiligheidsconferentie in München en laat niets aan het toeval over. © Tobias Hase/dpa

Man wil zich ogenschijnlijk in brand steken tijdens veiligheidsconferentie in Duitsland

Tijdens een betoging bij de internationale veiligheidsconferentie in München heeft een man zich met benzine overgoten. Toen hij zich met een aansteker in de hand tussen demonstranten wilde mengen, werd hij volgens Duitse media overmeesterd.

Het is nog niet duidelijk of de man bij de demonstranten hoorde en of hij van plan was zichzelf daadwerkelijk in brand te steken. Hij werd met vergiftigingsverschijnsel opgenomen in het ziekenhuis, meldt de politie. Het incident vond volgens haar plaats vlak voor het begin van de demonstratie. Na het incident zette de proteststoet met zo'n 3.000 betogers zich in beweging. Ze lopen door het centrum van de Zuid-Duitse stad.

Zo'n 40 staatshoofden en premiers onder wie Mark Rutte en honderd ministers onder wie ook Stef Blok (Buitenlandse Zaken) praten er tijdens de tweedaagse conferentie over internationale veiligheidskwesties.

Een betoger tijdens de veiligheidsconferentie in München.
Volledig scherm
Een betoger tijdens de veiligheidsconferentie in München. © REUTERS
  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.