Volledig scherm
© REUTERS

Mannenbolwerk Goldman Sachs wil meer vrouwen

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs wil meer vrouwen op de werkvloer. Het financiële concern streeft ernaar om voortaan bij het werven van nieuw personeel evenveel vrouwen als mannen aan te nemen.

De aankondiging betekent een uitbreiding van een diversiteitsprogramma dat al een jaar loopt. Goldman Sachs staat bekend als typische ‘Wall Street-bank’, waar blanke mannen van oudsher in de meerderheid zijn.

Het concern heeft zich nu ook ten doel gesteld om nieuw personeel in de Verenigde Staten voor 11 procent uit Afro-Amerikanen en voor 14 procent uit hispanics te laten bestaan. Het gaat specifiek om beginnende analisten en bankiers.

Topman David Solomon zegt dat de percentages ,,ambitieus’’ zijn, maar gelooft toch dat het mogelijk moet zijn om eraan te gaan voldoen. Bij de bank wordt volgens hem nog onderzocht of ook de lhbt-gemeenschap, mensen met een beperking en veteranen beter vertegenwoordigd kunnen worden onder het personeel.

Goldman Sachs ondergaat de laatste tijd meer vernieuwingen. Onlangs versoepelde de bank al de strenge kledingvoorschriften voor zijn werknemers.

Volledig scherm
Goldman Sachs-topman David Solomon. © REUTERS
  1. Paus Franciscus bekritiseert onverschilligheid en egoïsme
    Goede Vrijdag

    Paus Franciscus bekriti­seert onverschil­lig­heid en egoïsme

    Paus Franciscus heeft op Goede Vrijdag, tijdens de Kruisweg in Rome, ,,de uit politieke overwegingen gesloten harten’’ bekritiseerd. Tijdens de sfeervolle processie in het Colosseum, waarin de lijdensweg van Jezus herdacht wordt, stond het lot van misbruikte vrouwen en de slachtoffers van mensenhandel centraal. Volgens het Vaticaan woonden 15.000 gelovigen de ceremonie bij. In de Sint-Pietersbasiliek was vooraf de liturgische viering van Goede Vrijdag.