Volledig scherm
Fotografen Bruce Weber (links) en Mario Testino worden beschuldigd van seksueel misbruik. © AP

Mannenmodellen beschuldigen vooraanstaande modefotografen

Een reeks mannelijke (ex-)fotomodellen hebben twee vooraanstaande modefotografen, Mario Testino (63) en Bruce Weber (71), in The New York Times (NYT) beschuldigd van seksueel misbruik tijdens fotosessies. 

Testino en Weber weerspreken de beschuldigingen, maar uitgever Conde Nast die onder meer het modetijdschrift Vogue publiceert heeft de samenwerking met de twee fotografen voorlopig opgeschort, aldus de BBC.

Jaren negentig

De beschuldigingen gaan over de jaren negentig. De fotografen zouden modellen en medewerkers hebben betast of hebben gemasturbeerd tijdens fotosessies. 

Seksueel misbruik was een ,,constante realiteit'', volgens een fotografisch medewerker, Roman Barrett. Een model dat onder meer werkte voor Testino's Gucci reclamecampagnes, Ryan Locke, stelt dat de fotograaf Testino ,,een seksueel roofdier was''.

Testino, die eerder onder meer Kate Moss, Madonna, Michelle Obama en leden van het Britse koninklijk huis fotografeerde, wordt beschuldigd door 13 mannelijke assistenten en modellen.  

Weber is ,,geschokt door de krankzinnige aantijgingen'' en weerspreekt ze met klem. Raadslieden van Testino noemen bronnen van de NYT onbetrouwbaar.