Marokkaanse tieners opgepakt om foto van kus op Facebook

Het posten van een intieme foto op Facebook is twee Marokkaanse tieners van 14 en 15 jaar duur komen te staan. De politie arresteerde de jongen en het meisje omdat ze elkaar op de foto een kus gaven, berichtte de BBC zaterdag.

Het stelletje had zich al zoenend laten fotograferen buiten hun school in de Marokkaanse stad Nador. Via Facebook belandde de foto bij een lokale krant, die de afbeelding afdrukte. Daarop arresteerde de politie het jonge stelletje wegens 'schending van de openbare zeden'.

De tieners verschijnen volgende week voor de jeugdrechter. De aanhouding leidt in Marokko tot de nodige ophef. Sympathisanten van de tieners voeren actie door zichzelf zoenend op de foto te laten zetten en de hashtag #freeboussa toe te voegen. Ook op Facebook hebben sympathisanten een steunpagina opgestart.

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.