Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Polizei Nord-Rhein-Westfalen Kreis Kleve

Massale vechtpartij in Duitse tram met stenen en messen

In het Duitse Leipzig zijn 25 tot 30 personen met elkaar op de vuist gegaan vlakbij een tram. Er werd met stenen gegooid en met messen gestoken. Ook kinderen raakten betrokken bij de knokpartij. Dat meldt het dagblad Die Welt. 

De ruzie begon gisteravond in de omgeving van Paunsdorf en verplaatste zich naar een tram. Een getuige haalde de politie erbij en die maakte een einde aan de groepsruzie. 

Volgens de politie vlogen er vanaf 19:20 uur stenen in het rond en zetten een aantal personen het op een rennen. Veel onschuldige passagiers in de tram en op het station waren op dat moment getuige. Tv-zender RTL kreeg amateurbeelden opgestuurd. Hierop is te zien dat er kinderen betrokken waren bij de vechtpartij. ,,Ik was gewoon bang", aldus een angstige getuige. 

De tram raakte flink beschadigd en de politie arresteerde een groep aanstichters, waarvan er vier nog in hechtenis zijn. Drie mensen werden met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is ernstig gewond. De politie vermoedt dat veel van de betrokkenen uit Syrië komen.

  1. Bewoners Dubrovnik zijn het zat: ‘Cruisetoeristen kopen ijsje en gaan weer weg’
    PREMIUM
    Overtoerisme

    Bewoners Dubrovnik zijn het zat: ‘Cruisetoe­ris­ten kopen ijsje en gaan weer weg’

    Vakantie is lekker! Toch? Niet altijd. De mooiste stukjes van Europa worden tegenwoordig onder de voet gelopen door drommen toeristen. Deel 2 van deze serie over ‘overtoerisme’. Sinds de stad figureert in tv-serie Game of Thrones, kan het toch al drukke Dubrovnik de drommen toeristen nauwelijks meer aan. De ‘parel van de Adriatische zee’ dreigt zijn status als Unesco Werelderfgoed kwijt te raken en kwam in actie.