Donald Trump, toen nog presidentskandidaat, met Rupert Murdoch in zijn Schotse golfresort. Rechts Jerry Hall, voormalig topmodel en ex-echtgenote van Rolling Stone Mick Jagger.
Volledig scherm
PREMIUM
Donald Trump, toen nog presidentskandidaat, met Rupert Murdoch in zijn Schotse golfresort. Rechts Jerry Hall, voormalig topmodel en ex-echtgenote van Rolling Stone Mick Jagger. © REUTERS

Mediatycoon Murdoch trok handen af van Trump: ‘huiszender’ Fox News plots stuk kritischer

Conservatieve nieuwszender Fox News verbaasde afgelopen dagen vriend en vijand met de genuanceerde verslaggeving van de Amerikaanse verkiezingen. Wie denkt dat Trumps huiszender ineens de redelijkheid zelve is geworden, heeft het mis: eigenaar en miljardair Rupert Murdoch heeft het gehad met president Trump.

  1. Nederland schrikt van plotse diplomatieke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonderlijk en ongebruikelijk’
    met video
    55

    Nederland schrikt van plotse diplomatie­ke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonder­lijk en ongebruike­lijk’

    Nicaragua verbreekt de diplomatieke banden met Nederland per direct. De dictator van het Centraal-Amerikaanse land, Daniel Ortega, noemt Nederland ‘menselijke misère’ en stelt dat Den Haag zich ‘herhaaldelijk bemoeizuchtig, interventionistisch en neokoloniaal’ heeft opgesteld. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken betreurt de situatie. ,,Het verbreken van diplomatieke banden is een uitzonderlijke stap en hoogst ongebruikelijk. Het is ook niet de wens van Nederland”, laat een woordvoerder weten.