Volledig scherm
Politie in Keulen © epa

Meer dan 800 aangiften Keulen

Het aantal aangiften naar aanleiding van de incidenten tijdens de jaarwisseling in Keulen is boven de achthonderd uitgekomen. De openbaar aanklager in de stad deelde dinsdag mee dat de politie inmiddels al 809 aangiften heeft binnengekregen. De dag ervoor stond de teller nog op 766.

Van een seksueel delict deden 521 mensen aangifte. Daarnaast gaat het om aangiftes van diefstal en letsel, aldus de aanklager.

Tot nu toe zijn er 21 verdachten, afkomstig uit Noord-Afrika. Acht van hen zitten in voorlopige hechtenis. De mannen worden beschuldigd van diefstal, heling of verzet tegen de politie.

Het is bijna drie weken geleden dat in Keulen vrouwen massaal werden belaagd tijdens de viering van oud en nieuw. Volgens een Duitse slachtofferorganisatie zijn slachtoffers van seksdelicten door angst en schaamte terughoudend in het doen van aangifte.

De gebeurtenissen in Keulen leiden tot protesten in zowel Duitsland als in Nederland. Nederlandse vrouwen blijken uit onderzoek door deze krant ook banger te blijken na Keulen.

  1. Agenten ontlopen straf na woede om 'racistische' foto: 'Als een dier behandeld’

    Agenten ontlopen straf na woede om 'racisti­sche' foto: 'Als een dier behandeld’

    Twee politieagenten die in Amerika een golf van verontwaardiging veroorzaakten nadat ze een zwarte man met een touw door de straten van Galveston, Texas voerden, worden niet strafrechtelijk vervolgd. Volgens de plaatselijke autoriteiten hebben de dienders zich niet schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. De familie van de arrestant is woest en stelt dat hij als ‘een dier door de straten werd geparadeerd door twee incompetente klootzakken’.