Volledig scherm
Politie in Keulen © epa

Meer dan 800 aangiften Keulen

Het aantal aangiften naar aanleiding van de incidenten tijdens de jaarwisseling in Keulen is boven de achthonderd uitgekomen. De openbaar aanklager in de stad deelde dinsdag mee dat de politie inmiddels al 809 aangiften heeft binnengekregen. De dag ervoor stond de teller nog op 766.

Van een seksueel delict deden 521 mensen aangifte. Daarnaast gaat het om aangiftes van diefstal en letsel, aldus de aanklager.

Tot nu toe zijn er 21 verdachten, afkomstig uit Noord-Afrika. Acht van hen zitten in voorlopige hechtenis. De mannen worden beschuldigd van diefstal, heling of verzet tegen de politie.

Het is bijna drie weken geleden dat in Keulen vrouwen massaal werden belaagd tijdens de viering van oud en nieuw. Volgens een Duitse slachtofferorganisatie zijn slachtoffers van seksdelicten door angst en schaamte terughoudend in het doen van aangifte.

De gebeurtenissen in Keulen leiden tot protesten in zowel Duitsland als in Nederland. Nederlandse vrouwen blijken uit onderzoek door deze krant ook banger te blijken na Keulen.

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.